Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Bretaňský koláč

Bretaňský koláč

Potřebné ingredience

6 vajec, 250 g jemného krupicového cukru (například Korunní cukr na pečení), 1 balíček vanilinového cukru, 250 g polohrubé mouky, 130 g slaného másla (třeba Président) či běžné máslo + lžičku soli, 1 litr plnotučného mléka, 2 lžíce tmavého rumu, 120 g vypeckovaných sušených švestek

Postup přípravy

1. Do mísy rozklepněte vejce Do velké, nejlépe kovové mísy rozklepněte všech šest vajec. Přisypávejte krupicový a vanilinový cukr a přitom stále prošlehávejte metlou. Nakonec…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Americká mrkvová buchta

Americká mrkvová buchta

Potřebné ingredience

Na koláč:
2 hrnky (čtvrtlitráčky) hladké mouky,
1 lžička prášku do pečiva,
1 lžička sody bicarbony,
1 lžička skořice,
1/4 lžičky soli,
1 a 1/2 hrnku oleje,
2 hrnky cukru moučka,
4 vejce,
2 hrnky nastrouhané mrkve,
1 hrnek nadrobno nasekaných ořechů

Poleva:
125 g změklého másla,
250 g změklého tvarohu,
1 vanilkový cukr,
225 g cukru moučka

Postup přípravy

Předehřejeme troubu na 180 °C.
Smícháme prvních pět ingrediencí a odložíme je stranou.
Smícháme dohromady další tři ingredience (nejlépe elektrickým mixérem) a postupně…

Zobrazit více...

Kategorie