Zobrazit přihlášovací formulář
PIZZY, CHLEBY
Domácí chlebík bez hnětení

Domácí chlebík bez hnětení

Potřebné ingredience

3 hrnky hladké mouky, 1 hrnek tmavé chlebové mouky žitné, 1 pytlík sušeného droždí, 2 lžičky soli, 2 lžičky drceného kmínu a 2 hrnky vody (případně další semínka, usmaženou cibulku - prostě co kdo rád :-D)

Postup přípravy

Nasypeme do mísy všechny sypké přísady a smícháme, potom přilejeme vodu - množství odpovídá těm dvěma uvedeným hrnkům plným zhruba 1 cm pod okraj. Tohle vše pěkně smícháme tak,…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Rychlokoláčky

Rychlokoláčky

Potřebné ingredience

Těsto: 15 dkg hladké mouky , 20 dkg pologrubé mouky, 1 hera, 1/3 kostky droždí, 2 kostičky taveného sýru, 1 vanilkový cukr a trochu citronové šťávy a kůry (nebo pár kapek aroma)\r\nNáplň: jakou máme rádi - tvarohová (na dané množství stačí 1 kostka tvarohu), maková, povidlová...

Postup přípravy

Všechny suroviny na těsto zpracujeme a necháme chvilku odležet. Mezitím si přichystáme náplň. Těsto rozdělíme na dva kusy. Z každého vyválíme dlouhého "hada" a toho…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Slaný kynutý závin

Slaný kynutý závin

Potřebné ingredience

Těsto:250 ml mléka,50 ml oleje,50 g sádla, 2 žloutky,250 g hladké a 250 g polohrubé mouky, lžička cukru,půl kostky droždí, lžička soli Náplň: 1 malá vysočina, 4 stroužky česneku, 1 vanička nivy, 25 dkg eidamu, 15 dkg másla, 2 žloutky

Postup přípravy

Těsto si připravíme z uvedených surovin v pekárně nebo jak je kdo zvyklý. Vykynuté rozdělíme na dvě části= dvě nohy závinu. Těsto rozválíme na obdelník, který potřeme náplní,…

Zobrazit více...

Kategorie