Zobrazit přihlášovací formulář
POLÉVKY
Valašská kyselica

Valašská kyselica

Potřebné ingredience

350 g kysaného zelí ( i s vodou, v případě potřeby - kyselost - naředíme vodou, cca 0,5l) 200 g valašské klobásky či kousek uzeného masa 300 g nakrájených brambor 250 ml smetany (z nouze se dá použít i mléko) 60 g hladké mouky 4 bobkové listy 7 kuliček celého pepře 3 kuličky nového koření sůl špetka mletého pepře hrst sušených hub (jen pro milovníky, není nutné)

Postup přípravy

Brambory uvaříme zvlášť. Má to snadný důvod, s kyselým zelím se nikdy dobře neuvaří a zůstanou tvrdé!
Kysané zelí vymačkáme a překrájíme na menší kousky. Vodu ze zelí slijeme…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Rohlíčky ořechové stříkané

Rohlíčky ořechové stříkané

Potřebné ingredience

2 bílky, 120g moučkového cukru, 140g umletých vlašských ořechů, citronová kůra

Postup přípravy

Ušleháme bílky a potom přidáme ostatní přísady. Jemně promícháme. Směsí naplníme zdobící pytlík a s jeho pomocí na pečící papír stříkáme rohlíčky. Pečeme při mírné teplotě. Na…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Višňové koule

Višňové koule

Potřebné ingredience

250g másla, 250g moučkového cukru, 250g dobrých sušenek (rozdrcených), 2 žloutky, špetka vanilky, kakao na obalování, višně

Postup přípravy

Máslo s cukrem utřeme do pěny, přidáme žloutky,rum,vanilku a navrh nasypeme rozdrcené sušenky. Z připravené směsi bereme malé kousky do kterých obalujeme višně. Na závěr obalíme v…

Zobrazit více...

Kategorie