BULGUR SE ŠMAKOUNEM
Potřebné ingredience
Bulgur 100g, 1 balení šmakoun s příchutí hlívy ústřičné na kostky, 1 cibuli ,několik stroužků česneku, 1 žlutou papriku, žampiony dle chuti (já dala jen na vůni) a fenykl, Miso pasta (Ječmenná pasta ) cca 1-2 polévkové lžice. Recept jsem objevila někde na FCB a hned jsem ho odzkoušela, je to moc dobré.
Postup přípravy
BULGUR SE ŠMAKOUNEM - Bulgur ochutíme bylinkovou solí,zalijeme v misce horkou vodou v poměru 1:2 přikryjeme pokličkou a necháme odstát.Mezitím si nakrájíme šmakoun s příchutí…
Štíhlé nudle s paprikovým pestem
Potřebné ingredience
Receptů na štíhlé nudle, není mnoho a proto sem vkládám tento receptík, který mám také odzkoušený a patří mezi mé nejoblíběnější. Za tento recept děkuji mnamkyrecepty.sk když potřebuji uvařit něco rychlého, dobrého a výživného. V lednici mi leží Šmakounovy Štíhlé nudle a pár paprik, tak šup na to. Na 2 porce: SUROVINY:1 balení Štíhlých nudlí (270g), 2 červené papriky, 2 žluté papriky, 50g nesolených kešu oříšků, 2-3 stroužky česneku, 50g parmazánu, 2 lžíce olivového oleje, 1 hrst hladkolisté petrželky
Postup přípravy
Papriky omyjeme, dáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v rozpálené troubě cca 30min, dokud slupky nezčernají. Přendáme do misky, přetáhneme potravinovou fólií, aby se…
Štíhlé haluše
Potřebné ingredience
Receptů na štíhlé nudle, není mnoho a proto sem vkládám tento receptík, který mám odzkoušený a moc mi chutná. Štíhlé nudle jsou moje oblíbené a je to zdravější verze klasiky, kterou miluju nejen se zelím, ale třeba i bryndzou . Za tento recept děkuji mnamkyrecepty.sk SUROVINY: 2 balení Šmakounovo Štíhlých nudlí 400g kysaného zelí 500ml zeleninového vývaru nebo vody 2 jablka 1 velká cibule 1 hrst sušených rajčat 2 lžičky kmínu 3 lžíce oleje sůl, pepř.
Postup přípravy
POSTUP:
Na lžíci oleje necháme zesklovatět jemně pokrájenou cibuli. Rajčata si nakrájíme na menší kousky. Určitě je lepší použít sušená v pytlíčku, nikoliv naložená v oleji.…
Šmakounova quesadilla
Potřebné ingredience
Quesadilla je pečená placka z tortill, která se plní sýrem, masem a zeleninou. Jedná se o mexické jídlo, které má nesčetně variant. Mexičané považují toto jídlo za fast food, což nezní moc dobře. Pokud to ale srovnáte s hranolkami smaženými na přepáleném oleji nebo super tučnou klobáskou ze stánku, tak věřte, že tuhle vymazlenou placku můžete s klidem zařadit do svého zdravého jídelníčku, a ještě si skvěle pochutnáte. Na 2 porce: SUROVINY: 100g Šmakouna Mexico 2 kukuřičné tortilly 100g čedaru 60g kukuřice 60g uvařených červených fazolí 1-2 rajčata 1/2 červené cibule čerstvý koriandr (chilli papričky dle chuti)
Postup přípravy
Rajčata si nakrájíme na malé kostičky, cibuli na tenká půlkolečka. Čedar nahrubo postrouháme a Šmakouna pokrájíme na kousky. Rozehřejeme pánev, položíme na ni tortillu a na…