Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Šmakounova quesadilla

0.0
Šmakounova quesadilla

Potřebné ingredience

Quesadilla je pečená placka z tortill, která se plní sýrem, masem a zeleninou. Jedná se o mexické jídlo, které má nesčetně variant. Mexičané považují toto jídlo za fast food, což nezní moc dobře. Pokud to ale srovnáte s hranolkami smaženými na přepáleném oleji nebo super tučnou klobáskou ze stánku, tak věřte, že tuhle vymazlenou placku můžete s klidem zařadit do svého zdravého jídelníčku, a ještě si skvěle pochutnáte. Na 2 porce: SUROVINY: 100g Šmakouna Mexico 2 kukuřičné tortilly 100g čedaru 60g kukuřice 60g uvařených červených fazolí 1-2 rajčata 1/2 červené cibule čerstvý koriandr (chilli papričky dle chuti)

Postup přípravy

Rajčata si nakrájíme na malé kostičky, cibuli na tenká půlkolečka. Čedar nahrubo postrouháme a Šmakouna pokrájíme na kousky. Rozehřejeme pánev, položíme na ni tortillu a na polovinu přidáme všechny ingredience (polovinu množství) - rajčata, cibuli, Šmakoun, kukuřici, fazole, posekaný koriandr (já ho dnes bohužel nesehnala, tak jsem posypala sušeným) a čedar. Přehneme, opatrně obrátíme a za 3min je hotovo. Čedar musí být rozteklý a na tortille tmavá místa. Stejným způsobem uděláme druhou. Quesadillu můžete rozkrájet i na trojúhelníky, ale já ji mám raději takto v celku.
Pokud děláte pro děti jako já, tak určitě papričky nedávejte. Pokud děláte pro sebe, tak si klidně přidejte dle libosti.

Za tento recept děkuji mnamkyrecepty.sk

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

hheellaa 13. 1. 2015, 9:51
To vypada jedle (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie