Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Šumavský houbovec

0.0
Šumavský houbovec

Potřebné ingredience

400 g čerstvých hub 2 cibule 1/4 l 7 ks rohlíků 6 st. česneku 3 vajíčka ze tří bílků jsi ušleháme tuhý sníh Majoránka a sůl podle chuti Sádlo na potření pekáčku

Postup přípravy

Čerstvé houby, pečlivě je očistíme, nakrájíme na kostičky a podusíme na cibulce se solí a kmínem asi tak 10 minut .Česnek očistíme a prolisujeme. Rohlíky pokrájíme na kolečka a zalijeme mlékem.
Jakmile je z rohlíků kaše, přidáme houbami s prolisovaným česnekem, žloutky .vajíčka jsi odělíme od bílků z bílků ušleháme tuhý sníh a přidáme do houbovce ,lehce promícháme. Předehřejeme troubu na 170 °C,.
V pekáči nebo zapékací misce rozetřeme sádlo nebo olej nalijeme na něj houbovou směs a pečeme asi 20 minut.
Před podáváním nakrájíme houbovec chutná teplý i studený.
Příště můžeme zkusit vynikající obměnu, která vznikne, když do jídla přidáme uzené maso nakrájené na kostky. Pak hubník pečeme asi 30 minut v troubě na 200 °C. Houbovec se dá upravit na spousty způsobů a jíst teplý i studený s čímkoliv.

Houbovec před pečením

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie