Zobrazit přihlášovací formulář
POMAZÁNKY
Cizrnová pomazánka

Cizrnová pomazánka

Potřebné ingredience

Suroviny: • 90g cizrny v nevařeném stavu (vařené asi 180g) • 2 lžíce oleje (olivový, řepkový, sojový, já dávám bodlákový z Justu a Nahrinu…) • 1 lžička sojové omáčky • 1 lžíce umeocta nebo jablečný ocet • 50g cibule, špetka bílého pepře • 60g rajského protlaku (pyré) bez cukru • Lžička sušeného libečku nebo petrželky • Mořská sůl nebo Bylinková sůl z Justu a Nahrinu

Postup přípravy

Příprava:

Příprava cizrny:

Cizrnu necháme 5-8 hodin namočenou ve vodě (nejlépe i déle – přes noc) a poté slijeme. Vodu z namáčení luštěnin vždy vyléváme.…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuřecí rolka s nivou

Kuřecí rolka s nivou

Potřebné ingredience

Kuřecí prsa asi 1kg, sůl, pepř, drcený kmín, 1/4 nivy, asi 20dkg slaniny, grilovací koření nebo kořenící přísada na kuřata např. zlaté kuře atd., olivový olej na opečení.

Postup přípravy

Kuřecí prsa si naporcujeme zlehka naklepeme osolíme, opepříme, poklademe slaninou, nivou a ztočíme, špejlí sepneme a posypeme drceným kmínem a kořenící přísadou na kuře. Zprudka…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
ŠOPSKÝ SALÁT TROCHU JINAK

ŠOPSKÝ SALÁT TROCHU JINAK

Potřebné ingredience

2x Lučina do salátu, 1x střední salátová okurka, dle fantazie papriky /žlutá, červená, zelená nebo slovenská/, rajčata nejlépe cherry, sůl, pepř mletý a lžíce octa. Kdo chce může přidat olivový olej na zakápnutí.

Postup přípravy

Lučinu a i ostatní ingredience nakrájíme na kostičky, dáme do salátové mísy, osolíme a promícháme, přidáme špetku pepře a lžíci octa, přidáme olivový olej, opět promícháme. K…

Zobrazit více...

Kategorie