Guláš ze srdíček - výborný!
Potřebné ingredience
1 kg vepřových srdcí, cibule - stejné množství jako srdcí, 5 stroužků česneku, 2 lžíce rajského protlaku, 1,5dl dobrého červeného vína, 1/2 čl kmínu , 1/2 čl pepře, 3 čl mleté lahůdkové papriky, 1/2 čl chili, 1 bobkový list, 2 kuličky nového koření, 3 čl majoránky (já dávím i oregano), sádlo nebo olej, sůl, starší chleba na zahuštění
Postup přípravy
Odblaníme a nakrájíme na kostky srdce, na oleji osmahneme dohněda (nespálit) pokrájenou cibuli, přidáme česnek, pepř, b. list, nové koření, kmín, 1 minutku restujeme, přidáme…
Voňavé vepřové koleno na zelenině
Potřebné ingredience
Vepřové koleno - pokud seženete, tak vykoštěné nebo (krkovice, kýta v celku), 3 cibule, 2 paličky česneku , kousek celeru (bulva), 2 rajčata, 4 sušená nakládaná rajčata, 1/4 fenyklu (bulva), olivový olej, 1 PL balsamico ocet, 1 PL med, 1 PL plnotučná hořčice, 1,5 dcl červené víno, směs steakového koření, sůl, chilli, pepř, horká voda.
Postup přípravy
Dno pekáčku, nejlépe litinového, zhusta vysteleme klínkama cibule, rozmáčklými stroužky česneku, čtvrtkami rajčat, kousky sušených rajčat, nadrobno sekaným feniklem a strouhaným…