Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Guláš ze srdíček - výborný!

0.0
Guláš ze srdíček - výborný!

Potřebné ingredience

1 kg vepřových srdcí, cibule - stejné množství jako srdcí, 5 stroužků česneku, 2 lžíce rajského protlaku, 1,5dl dobrého červeného vína, 1/2 čl kmínu , 1/2 čl pepře, 3 čl mleté lahůdkové papriky, 1/2 čl chili, 1 bobkový list, 2 kuličky nového koření, 3 čl majoránky (já dávím i oregano), sádlo nebo olej, sůl, starší chleba na zahuštění

Postup přípravy

Odblaníme a nakrájíme na kostky srdce, na oleji osmahneme dohněda (nespálit) pokrájenou cibuli, přidáme česnek, pepř, b. list, nové koření, kmín, 1 minutku restujeme, přidáme srdce a necháme cca 5 min zatáhnout, osolíme, přisypeme papriku a chili a jen zamícháme, přidáme protlak a po 1 min. přilijeme víno, vydusíme alkohol. Podlijeme horkou vodou, maso nesmí plavat, jen být zlehka ponořené. Za občasného míchání a přilévání horkou vodou dusíme doměkka, cibule by se nám měla rozpadnout a udělat sosík. Přilijeme vývar nebo horkou vodu, necháme provařit a nadrobíme do guláše chleba, prováříme, až se chleba rozpadne a zahustí guláš. Na závěr přidáme majoránku, popř. dosolíme. Necháme do druhého dne odležet.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie