Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 8 návštěvníků)

Guláš "ZELENÁČ" super!!!

0.0
Guláš "ZELENÁČ" super!!!

Potřebné ingredience

asi 1 kg vepřového masa (maso může být jakékoli hovězí, kuřecí...), 2 cibule, 12 stroužků česneku, 2 lžíce plnotučné nebo francouzské hořčice, 1 lžíce pol. koření Maggi, 1 lžíce worcesteru, 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžička kari, 1 lžička mleté sladké papriky, 1/2 lžičky oregana, 1/2 lžičky soli, 2dl světlého piva, podle potřeby hladká mouka na zahuštění

Postup přípravy

Super mňamka, ke které se hodí jakákoliv příloha knedlíky, rýže, těstoviny, ale úplně nej jsou bramborové placičky. S hranolkama skvělé při slavnostnějších příležitostech, protože jeden den připravíte a druhý den uvaříte a s tím už moc velká práce není. Chutná opravdu skvěle.

Maso si nakrájíme na kousky, cibuli nakrájíme a česnek utřeme se solí.

Smícháme hořčici, česnek,

worcester, sojovku, magi

a všechno koření.

Maso smícháme s cibulí a se směsí, můžeme kápnout trošku oleje a přikryté dáme na 24 hod marinovat do lednice. Když jsem neměla čas, nechala jsem i třeba jen dvě hodiny a výsledek je také super.

Druhý den rozpálíme 2 lžíce sádla, vyklopíme směs a necháme vysmahnout. Zalijeme 2dl piva a opět necháme vysmahnout. Podlijeme horkou vodou a dusíme jako klasický guláš. Pokud se zdá řídký, můžeme zahustit hl. moukou.

No a podáváme. Tentokrát jsme měli s těstovinama.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie