Voňavá pečená makrela na cibuli, slanině a sušených…
Potřebné ingredience
Makrela, cibule nakrájená na plátky, česnek nakrájený na plátky, uzený špek na plátky, sůl, bílý pepř, citrón, balzamiko ocet, rajčata, chilli lupínky, směs koření dle vaší chuti, mletý zázvor, sušená rajčata v oleji, olej nebo máslo, horká voda na podlití, popř. bílé víno.
Postup přípravy
Rozmrazenou makrelu omyjema a osušíme. Smícháme olej se směsí koření, rybu uvnitř i z venku tímto potřeme a polijeme citronovou šťávou. Necháme uležet v ledničce do druhého dne.…
KAPR CIBULÁČEK nejen na Vánoce
Potřebné ingredience
1 vykuchaný kapr, 1l mléka, 1 citrón, 2 dcl bílého kvalitního vína, 10dkg slaniny (bez masa), 2 lžíce másla nebo oleje, 4 větší cibule, palice česneku, 6 kuliček pepře, 3 kuličky nového koření, 1 bobkový list, sůl.
Postup přípravy
Vykuchaného kapra naložím přes noc do mléka. Druhý den porce kapra opláchnu pod vodou, osuším, pocitrónuji a osolím. Pekáček vymažu máslem nebo olejem, hustě pokladu kolečkama…