Jarní nádivka s bylinkami a houbami - houbovec
Potřebné ingredience
3 rohlíky nebo 1/2 francouzské bagety, 50g másla, 1 menší cibule, 1 stroužek česneku, 6 čerstvých žampionů nebo hlíva ústřičná, bílý pepř, muškátový oříšek, sůl, mletý sušený zázvor, špetka kari nebo kurkumy, špetka chilli, čerstvá petrřželka, medvědí česnek bílé víno, 3 vejce, slepičí bujón, 20 dkg anglické slaniny.
Postup přípravy
Na másle orestujeme dožluta jemně nakrájenou cibuli nebo šalotku, přidáme utřený česnek, nakrájené houby, osolíme a restujeme do poloměka, přilejeme trochu vína, okořeníme pepřem,…
Bramborové chlupaté knedlíky rakouské
Potřebné ingredience
1/2 kg brambor, sůl, polohrubá mouka dle potřeby
Postup přípravy
Brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Vymačkáme z nich 2/3 vody, osolíme a spojíme s moukou. Těsto by mělo být tužší aby jsme mohli polévkovou lžící o stěnu mísy udělat větší…