(recept
si oblíbilo 24 návštěvníků)
Bramborové chlupaté knedlíky rakouské

Potřebné ingredience
1/2 kg brambor, sůl, polohrubá mouka dle potřeby
Postup přípravy
Brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Vymačkáme z nich 2/3 vody, osolíme a spojíme s moukou. Těsto by mělo být tužší aby jsme mohli polévkovou lžící o stěnu mísy udělat větší noky - knedlíky. Nechte cca 10 min odstát. Do vroucí osolené vody zkuste zavařit jeden knedlík, dle potřeby zahustěte moukou nebo naopak zřeďte trocho vody či mléka. Po uvaření mají být pevné a tuhé. My je máme rádi k zelí, guláši, segedínu nebo špenátu. Na fotu s osmaženou slaninou. PS: někdo nastrouhané brambory přelévá v sítu horkým mlékem - ještě jsem nezkoušela.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé