Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 18 návštěvníků)

Cuketové chlupaté knedlíky

0.0
Cuketové chlupaté knedlíky

Potřebné ingredience

Recept z letáku albert. Jsou dobré a rychlé. 1 cuketa sůl hrubá mouka o 150g méně než je nastrouhaná a vymačkaná cuketa 1 vejce 1 vrchovatá lžíce dětské krupičky 3 cibule

Postup přípravy

Cuketu oloupeme, nastrouháme nahrubo, prosolíme a necháme 15 minut pustit vodu. Vodu z cukety vymačkáme a a promícháme s moukou, vejcem a dětskou krupičkou. Osolíme dle chuti.
V hrnci si přivedeme vodu k varu. Pomocí 2 lžiček vytvoříme zkušební knedlík - nok a vaříme ho 4 minuty. pokud je zatažený a pevný, tak má těsto správnou konzistenci. Jinak přidáme mouku. Vytvarujeme knedlíky-noky a vaříme.
Jako příloha zelí a osmažená cibulka navrch. Kdo chce může si přidat i maso. Já jsem osmahla cibuli nakrájenou najemno s 10dkg anglické slaniny a nasypala na zelí. Manžel si pochutnal. Bohužel jsem to již nestihla nafotit.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Raguella 9. 8. 2014, 13:08
Dobrý den,dnes jsem uvařila knedlíky podle Vašeho receptíku a mohu říci,že je to opravdová bašta (Y) (Y),rodinka si panečku pošmákla,\k tomu cuket.zelí \a super bašta byla na světě. (dance) Děkuji za bezva receptík a přeji krásné léto. (child1) (L) |:o) (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie