Bramborové knedlíky v ubrousku - RECEPT 94046

NÁZEV
VŠECHNY RECEPTY
DĚTSKÉ SPECIALITY
POLÉVKY
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
HOVĚZÍ MASO
VEPŘOVÉ MASO
MLETÉ MASO
RYBY A DARY MOŘE
ZVĚŘINA
BEZMASÁ JÍDLA
SALÁTY, ZÁLIVKY
RÝŽE A TĚSTOVINY
PIZZY, CHLEBY
SLADKÁ JÍDLA
MOUČNÍKY, POHÁRY
CUKROVÍ
OVOCE
ZAVAŘENINY
CHUŤOVKY
POMAZÁNKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČÍ MASO
BEZLEPKOVÁ DIETA
LUŠTĚNINY
HOUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÁ JÍDLA
DOMÁCÍ MEDICÍNA
DIETY
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
DOMÁCÍ PEKÁRNY
GRILOVÁNÍ
DORTY
CO DŮM DAL
DIA RECEPTY
PARNÍ HRNEC
POMALÝ HRNEC

BEZMASÁ JÍDLA

ID 324156 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 41 návštěvníků)


Bramborové knedlíky v ubrousku


[ recept č. 94046 ze dne  ]

Bramborové knedlíky v ubrousku

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1kg brambor, 2 vejce, 3lžičky soli, 1 lžíce octa, 2 lžíce solamylu, asi 20 dkg hrubé mouky ( dle potřeby )

POSTUP PŘÍPRAVY

Brambory uvaříme ve slupce a necháme vystydnout, pak nastrouháme a přidáme ost. suroviny, mouku dosypáváme dle potřeby. Vypracujeme těsto ne moc tuhé ( podsypáváme moukou nebo solamylem ) a vyválíme 2 - 3 válečky, zabalíme do ubrousků a kraje zavážeme nití. Vaříme pod poklicí dle velikosti knedlíků asi 25 - 40 minut. Nikdy se nerozvaří a nejsou oslizlé. Čím víc mouky, tím jsou hutnější a míň bramborové!! Takže s moukou opatrně. Pro začínající kuchařinky jistota povedených knedlíků.
Doporučujeme
Bramborové knedlíky se strouhankou
Studené brambory nastrouháme na vál, přidáme mouku s krupicí, sůl, vejce a na tuku osmaženou strouhanku. Vypracujeme těsto, utvoříme malé kulaté knedlíky, které zaváříme ve vařící osolené vodě. Vaříme dle velikosti 10-15 minut.Okapané hned rozkrojíme na půlky a polijeme tukem nebo sypeme osmaženou…
<< Celestýnské nudle | Bramborové knedlíky v ubrousku | první potahované dorty >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)

Vybrané nabídky z našeho Mimibazaru

RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Andrea V. (AndrejV) ID 57679, mimibazar.cz/andrejv (11.11.2012, 7:12)
(Y) já vařím zase v páře,a jak píšete nejsou oslizlé. Receptík určitě dnes vyzkouším (L)
ODPOVĚDĚT
Jarka K. (jajulik) ID 45366, mimibazar.cz/jajulik (12.10.2012, 14:18)
(Y) (Y) (Y)
ODPOVĚDĚT
Markéta D. (perluse) ID 133788, mimibazar.cz/perluse (12.10.2012, 13:44)
Díky za bezva recept, už jsem je podle Vás dělala 2x a dneska je budu vařit zas |:o) |:o) |:o)
ODPOVĚDĚT
Gábina Ondráčková (Gaabiina) ID 20904, mimibazar.cz/gaabiina (4.8.2012, 20:35)
Dobrý den. Natrefila jsem na vaše bramborové knedlíky a recept mne zaujal. Chci se zeptat, jak poznáte, že jsou knedlíky hotové? Též vyplavou nahoru jako normální? Děkuji za odpověď Gábina
ODPOVĚDĚT
Stáňa B. (sburicova) ID 324156 (4.8.2012, 20:51)
Dobrý den Gábi, hodím je do vařící vody a vařečkou zvednu ode dna a pak už se převalují, ale když jsou v hrnci na fest a neotáčejí se, tak je tak po 15 minutách sama otočím a vařím dál. Záleží na té velikosti, mívám tak 20-25cm dlouhé dvě šišky, tak vařím asi 30 minut a kdyby se stalo, že ho rozbalíte rozkrojíte a je uvniř ještě mazlavý, tak ty půlky šupnu na pár minut zpátky do vody už jen tak nezabalené, nic se jim nestane. Tak ať se Vám povedou, hezký večer, Stáňa
ODPOVĚDĚT
Gábina Ondráčková (Gaabiina) ID 20904, mimibazar.cz/gaabiina (7.8.2012, 10:11)
Stáňo, tak knedle se moc povedly. Nikdy jsem je tak pěkné a dobré jako od vás neměla. Děkuji vám za radu a vstřícnost. Váš receptík zakládám mezi oblíbené (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (jidlo) (jidlo) (jidlo) (jidlo) (jidlo) (jidlo) (jidlo) (jidlo)
ODPOVĚDĚT
Petra Č. (Čmelák) ID 6737 (13.3.2011, 9:09)
Jdu na ně (Y) Děkuji za inspiraci. :-)
ODPOVĚDĚT
Kateřina B. (cherrycake) ID 81830, mimibazar.cz/cherrycake (21.10.2010, 18:40)
(Y)
ODPOVĚDĚT
Alena H. (chalupnicka) ID 240673 (18.10.2010, 2:32)
hm-dobré (Y) (clamp) (clamp)
ODPOVĚDĚT
Michaela K. (brubru) ID 118840, mimibazar.cz/brubru (17.10.2010, 18:35)
mohu se zeptat do jakých ubrousků to balíte???
děkuji
vypadají krásně (Y)
ODPOVĚDĚT
Stáňa B. (sburicova) ID 324156 (17.10.2010, 19:15)
Děkuji, balím do staré utěrky, rozpůlím jednu abych měla na dva knedlíky a kraje svážu nití nebo provázkem. (hello) (hello) (hello) (hello)
ODPOVĚDĚT
Hana R. (Boban1) ID 61400 (17.10.2010, 15:47)
(L) Hezký den, mě by jen zajímalo, proč dáváte ocet? Já to nikdy neslyšela *-)
ODPOVĚDĚT
Stáňa B. (sburicova) ID 324156 (17.10.2010, 18:28)
Recept jsem dostala v začátcích od tchýně, kdy se mi knedlíky moc nevedli a říkala, že ocet tam drží barvu brambor ,-), tak ho tam dávám a na škodu to není, ale asi bez něj to je taky v pohodě. Dnes byli k obědu a byli báječný. (Y) (Y) (L) (hello) (hello) (hello)
ODPOVĚDĚT
Renata N. (Agnes2712) ID 281619 (17.10.2010, 20:38)
Moje teta - 83 let - dělá výborné bramborové knedlíky, ocet také dává, ale nevěděla jsem proč. Teď jsem alespoň chytřejší. Prostě stará generace věděla vždy co dělá.
ODPOVĚDĚT
Hana R. (Boban1) ID 61400 (17.10.2010, 19:48)
(H) aha, díky za odpověď (L) Já zase když dělám z nových brambor, tak přidám solamyl ( vše od oka ,-)) a pak je můžu dělat celý rok, ale nemám to ze své hlavy, někde jsem to vyčetla a funguje to (Y) (hello) (hello)
ODPOVĚDĚT
Stáňa B. (sburicova) ID 324156 (17.10.2010, 23:47)
Tak to je pravda, když jsou málo moučné brambory pomůže solamyl, ale já ho přidávám trošku do všech brambor, holt síla zvyku :-$ :-$ :-$ (Y) (hello) (hello)
ODPOVĚDĚT
© 2004-2021 CZECH NEWS CENTER a.s. | Reklama | Podmínky serveru | Ceník členství | Návod pro inzerci | Desatero | Ochrana kupujících | Dobrý prodejce | Osobní údaje | Kontakt