(recept
si oblíbilo 11 návštěvníků)
Bramborový knedlík vařený v ubrousku

Potřebné ingredience
Na cca 1 kg brambor - 2 vejce, 140g dětské krupice, 140g polohrubé mouky, sůl
Postup přípravy
Brambory nevařím, ale peču v troubě. Jednou jsem viděla v Tv a od té doby nedělám jinak. Nejsou takové oslizlé a krásně se vám spojí s moukou a krupicí. Brambory umyji, udělám zářez a vyskládám na plech. Peču v troubě až jsou hotové. Dle velikosti brambor, cca 30 - 45 minut. Poznáte, když do nich zapíchnete vidličku. Buď je dělávám den dopředu a nechám do druhého dne takto vychladnout, nebo pokud spěcháte a chcete z nich dělat ještě ten den, tak oloupáte slupky a šťouchadlem na brambory rozmělníte. Nechám vychladnout. Osolím dle chuti, přidám celé vejce, krupici a mouku. Ubrousek rozložím a po celé délce potřu sádlem. Z těsta vyválím knedlík a položím na ubrousek, zabalím, zaváži nití a vhodím na cca 15 - 20 minut do vroucí, osolené vody.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

chalupnicka
(upraveno)
19. 10. 2011, 11:03
KNEDLÍČEK-VYPADÁ SKVĚLE

nahlásit

marcelau
(upraveno)
18. 10. 2011, 12:52
nááádhera

nahlásit

MUMUNKA
(upraveno)
18. 10. 2011, 12:48
Jsou výborné
A hlavně se pak člověk nemusí
, protože v tom ubrousku udrží krásný tvar a jsou jak od profíka.




nahlásit

lidare
(upraveno)
18. 10. 2011, 12:36


nahlásit

makytaf
(upraveno)
18. 10. 2011, 12:19
Vyzkouším, bramborové knedlíky máme rádi

nahlásit