Bramborové knedlíky na páře
Potřebné ingredience
Nedávno jsem zde v diskuzi muvila o tom,že dělám na páře všechny knedlíky i bramborové.A tak zde máte obrázkový návod,jak je dělám já.
Postup přípravy
Na přání recept na těsto (jen Vás asi zklamu,ale dělám od oka,tak přesný poměr nemohu dodat):
- uvařené a vystydlé brambory (já si je vařím den předem) nastrouhám na struhadle (na té jemnější straně)
- osolím a přidám jedno vejce(jedno dávám i do větší dávky)
- nasypu hrubou krupici (zasypu povrch toho ještě nepropracovaného těsta)
- přidám trošku prášku do pečiva
- a na konec hrubou mouku,,těsto se nesmí lepit,ale zase ne moc,protože když je pak rozkrájíte a vystydnou,jsou tvrdší
- z celkového těsta si kus odeberu,ještě propracuji v mouce a vypracuji váleček,válím na mouce
- jak dál se zabalením, už víte z obrázkového postupu
- když je vyndám,rozpůlím,abych měla jistotu,že jsou dovařené,pokud ještě nejsou,tak je opět zabalím a ještě chvilku nechám nad párou
Je mi líto,že Vám nemohu dodat přesný poměr,ale myslím,že se k tomu správnému těstu určitě dopracujete sami,chce to zkoušet.Nevím,jestli Vám to pomůže,ale určitě dejte vědět po vyzkoušení,pokud ještě nějaký dotaz,ráda zodpovím.Hodně zdaru
- tento starý hrnec mám po své mamince,na knedlíky úplně suprový
-pařáček,vodu,aby nepřesahovala nad
- knedlík položím na utěrku a zabalím jednou půlkou
- hned vedle dám další a opět zabalím
- když se voda vaří,vložím na pařáček,zakrýt pokličkou a nechám 20 - 23 min.,záleží na velikosti.Pro jistotu se občas podívejte,jestli je dost vody
- a zde po vyndání,pěkné a nerozvařené
- můj přítel nemá rád vařené zelí,ale rovnou ze sklenice,proto je v mističce zvlášť - DOBROU CHUŤ
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé