Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Ořechová šlehačková bábovka pro  začátečnice

Ořechová šlehačková bábovka pro začátečnice

Potřebné ingredience

25 dkg polohrubé mouky, 5 dkg namletých vlašských ořechů, 20 dkg moučkového cukru, 1/2 vanilkového cukru (nemusí být), 3 celá vejce, 250 ml smetany ke šlehání (dávám trvanlivou v krabičce) - žádné náhražky, 1 prášek do pečiva, trošku rumu (nemusí být). Na vymazání formy hrubá mouka a máslo.

Postup přípravy

Mouku, ořechy, cukry, celá vejce, šlehačku, prášek do pečiva a případně trochu rumu dáme do větší mísy a šleháme. Vše se tam dá najednou. Lepší je trochu déle mixovat, třeba tak…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Jednoduché ovocné tvarohové knedlíky pro začátečnice (švestkové, meruňkové, třešňové, jahodové)

Jednoduché ovocné tvarohové knedlíky pro začátečnice …

Potřebné ingredience

na 2 porce: 1 žloutek, tučný tvaroh (ne ve vaničce, ale v alobalu), kousek másla, trochu soli a 3-4 lžíce polohrubé mouky, ovoce mražené nebo čerstvé. Švestky, meruňky na půlky, jahody celé nebo na půlky, třešně dávám po 2 nebo po třech, na ozdobení například tvrdý tvaroh, máslo a moučkový cukr.

Postup přípravy

Smícháme žloutek, tvaroh, máslo (pokojová teplota), sůl a mouku. Vypracujeme těsto a přidáváme mouku, než bude takové, aby lepilo, ale dalo se tam zabalit ovoce. Nakonec je jedno,…

Zobrazit více...

Kategorie