Ořechová šlehačková bábovka pro začátečnice
Potřebné ingredience
25 dkg polohrubé mouky, 5 dkg namletých vlašských ořechů, 20 dkg moučkového cukru, 1/2 vanilkového cukru (nemusí být), 3 celá vejce, 250 ml smetany ke šlehání (dávám trvanlivou v krabičce) - žádné náhražky, 1 prášek do pečiva, trošku rumu (nemusí být). Na vymazání formy hrubá mouka a máslo.
Postup přípravy
Mouku, ořechy, cukry, celá vejce, šlehačku, prášek do pečiva a případně trochu rumu dáme do větší mísy a šleháme. Vše se tam dá najednou. Lepší je trochu déle mixovat, třeba tak…
Jednoduché ovocné tvarohové knedlíky pro začátečnice …
Potřebné ingredience
na 2 porce: 1 žloutek, tučný tvaroh (ne ve vaničce, ale v alobalu), kousek másla, trochu soli a 3-4 lžíce polohrubé mouky, ovoce mražené nebo čerstvé. Švestky, meruňky na půlky, jahody celé nebo na půlky, třešně dávám po 2 nebo po třech, na ozdobení například tvrdý tvaroh, máslo a moučkový cukr.
Postup přípravy
Smícháme žloutek, tvaroh, máslo (pokojová teplota), sůl a mouku. Vypracujeme těsto a přidáváme mouku, než bude takové, aby lepilo, ale dalo se tam zabalit ovoce. Nakonec je jedno,…