Makrela pečená na zelenině
Potřebné ingredience
makrela vcelku, sůl, olivový olej, česnek, cibule, pórek, citron, rajčata, nať petržele
Postup přípravy
Rozmraženou makrelu omyjeme a osušíme, vnitřek vyskládáme plátky česneku, snítky petržele a plátky oloupaného citronu. Rybu osolíme, pokapeme olivovým olejem a dáme na plech…
Rybí karbanátky s gratinovanými brambory
Potřebné ingredience
Karbanátky: ryba (z předešleného dne, nebo např. filé udělané na pánvi), petrželka, sůl, majoránka, prolisovaný česnek, rohlík nebo toustový chléb namočený v mléce (aby se všechno vsáklo), vejce, limetková nebo citronová šťáva, strouhanka na obalení. Na gratinované brambory potřebujeme brambory, sůl, pepř, tymián, smetanu, strouhaný sýr.
Postup přípravy
Rybí maso promícháme rukou s ostatními surovinami, tvoříme karbanátky a lehce obalíme ve strouhance. Osmažíme na rozpáleném oleji dozlatova.
Brambory nakrájíme na tenké…