Zobrazit přihlášovací formulář

Ryby a dary moře

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Rybí karbanátky s gratinovanými brambory

0.0
Rybí karbanátky s gratinovanými brambory

Potřebné ingredience

Karbanátky: ryba (z předešleného dne, nebo např. filé udělané na pánvi), petrželka, sůl, majoránka, prolisovaný česnek, rohlík nebo toustový chléb namočený v mléce (aby se všechno vsáklo), vejce, limetková nebo citronová šťáva, strouhanka na obalení. Na gratinované brambory potřebujeme brambory, sůl, pepř, tymián, smetanu, strouhaný sýr.

Postup přípravy

Rybí maso promícháme rukou s ostatními surovinami, tvoříme karbanátky a lehce obalíme ve strouhance. Osmažíme na rozpáleném oleji dozlatova.

Brambory nakrájíme na tenké plátky. Zapékací mísu vymažeme máslem, vyložíme vrstvou brambor, osolíme a okořeníme, zalejeme trochou smetany a postup opakujeme. Zapékáme na 200 stupňů asi 30 minut. Ke konci posypeme sýrem a zapečeme.

Jako příloha kvašená zelenina (pickles) a cherry rajčátka.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie