Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Domácí pekárny

Přidat recept
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Moravské koláče

Moravské koláče

Potřebné ingredience

2 dl vlažného mléka, 150g rozpuštěného másla, 1 vejce, špetka soli, 200g hladké mouky, 200g polohrubé mouky,100g cukru krupice,20g klasického droždí, citronová kůra.. 1 vejce na potření. Tvaron s cukrem vejcem a rozinkami na náplň a povidla nebo marmeládu . ( já dala domácí jablková ) . Drobenka - tu dělám od oka a míchám opět hladkou a polohrubou mouku a moučkový cukr. Ale to určitě každá máte svůj osvědčený recept. Z těsta se udělá podle velikosti 20 -25 koláčů, já dělám malinké a měla jsem jich 30. Těsto můžete udělat i normálně pokud nemáte pekárnu. Kynout asi 1 hod .

Postup přípravy

Vše dáme do pekárny - tekuté jako první. Ještě před ukončením míchání raději kontroluji zda neni těsto příliš řídké (neteče) a pokud ano přidám trochu mouky polohrubé. Ale těsto…

Zobrazit více...

Kategorie