Zavářka do polévky: Celestýnské nudle / fritátové …
Potřebné ingredience
130ml mléka, 1vejce, 60g hladké mouky, sůl, trocha másla
Postup přípravy
CELESTÝNSKÉ NUDLE
1/ Vejce rozšlehat s mlékem, osolit a postupně zašlehávat hladkou mouku, až vznikne řídké hladké těsto.
2/ Pánev vytřít máslem a rozehřát.
3/ Těsto v…
Krémová česnečka
Potřebné ingredience
PŘÍMO NA POLÉVKU: 1 malá cibule, 4+2 stroužky česneku (řiďte se dle vaší chuti), 2 lžíce másla, 2 menší brambory, 300ml vývaru (drůbeží nebo hovězí), 400ml mléka, 100ml šlehačky, sůl a pepř, NA OZDOBU A DOCHUCENÍ: olivový olej, 3 stroužky česneku, rukola, parmazán (originálně) nebo chlebové krutony (dle manželova názoru),
Postup přípravy
Tahle báječná krémová česnečka, která není agresivní na žaludek, bohužel nepochází z mé hlavy, ani z kolekce rodinných receptů, ale z kuchařky časopisu Apetit. Je opravdu úžasná.…