(recept
si oblíbilo 23 návštěvníků)
Krémová česnečka
Potřebné ingredience
PŘÍMO NA POLÉVKU: 1 malá cibule, 4+2 stroužky česneku (řiďte se dle vaší chuti), 2 lžíce másla, 2 menší brambory, 300ml vývaru (drůbeží nebo hovězí), 400ml mléka, 100ml šlehačky, sůl a pepř, NA OZDOBU A DOCHUCENÍ: olivový olej, 3 stroužky česneku, rukola, parmazán (originálně) nebo chlebové krutony (dle manželova názoru),
Postup přípravy
Tahle báječná krémová česnečka, která není agresivní na žaludek, bohužel nepochází z mé hlavy, ani z kolekce rodinných receptů, ale z kuchařky časopisu Apetit. Je opravdu úžasná.
1/ Cibuli oloupat a nakrájet nadrobno, čtyři stroužky česneku nakrájet na plátky, brambory oškrabat a nakrájet na malé kostičky.
2/ V hrnci rozpustit máslo a asi 2 minuty na něm opékat cibuli. Potom přidat plátky česneku a ještě minutu míchat. Nakonec přisypat brambory a zalít je vývarem a mlékem. Osolit, opepřit a brambory uvařit doměkka. (Odhad: 15-20 minut.)
3/ Polévku rozmixovat a přilít šlehačku. Znovu přivést k varu, do polévky propasírovat ještě dva stroužky česneku, zamíchat a vypnout.
4/ Zdobit (a je to významné i pro chuť) plátky česneku krátce opečenými na olivovém oleji, rukolou a hoblinami parmazánu. NEBO Dle názoru mého manžela se má použít opečený česnek, rukola a krutony z chleba. :)
1/ Cibuli oloupat a nakrájet nadrobno, čtyři stroužky česneku nakrájet na plátky, brambory oškrabat a nakrájet na malé kostičky.
2/ V hrnci rozpustit máslo a asi 2 minuty na něm opékat cibuli. Potom přidat plátky česneku a ještě minutu míchat. Nakonec přisypat brambory a zalít je vývarem a mlékem. Osolit, opepřit a brambory uvařit doměkka. (Odhad: 15-20 minut.)
3/ Polévku rozmixovat a přilít šlehačku. Znovu přivést k varu, do polévky propasírovat ještě dva stroužky česneku, zamíchat a vypnout.
4/ Zdobit (a je to významné i pro chuť) plátky česneku krátce opečenými na olivovém oleji, rukolou a hoblinami parmazánu. NEBO Dle názoru mého manžela se má použít opečený česnek, rukola a krutony z chleba. :)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Vanusak
(upraveno)
18. 12. 2010, 22:06
Někdy vyzkoušíme tuto verzi, díky za tip!
horama
(upraveno)
19. 12. 2010, 13:48
@Vanusak
Je jemná a příjemná, doufám, že bude vyhovovat i vašim chuťovým buňkám.