(recept
si oblíbilo 9 návštěvníků)
Krémová celeračka

Potřebné ingredience
1 menší celer nebo půl většího, 1 cibuli, 1 mrkev, 1 smetana ke šlehání, 1 vajíčko, 1 ks zeleninový bujon bez glutamátu (Vitana), bylinková sůl, špetka soli, muškátový květ, kousek másla a mouky na jíšku, pažitka nebo petržel.
Postup přípravy
cibuli a zeleninu nakrájet na kostičky, v hrnci rozpustit máslo a na něm opéct cibulku a zeleninu, trochu osolit a osmahnuté zalít vroucí vodou, přidat bujon a povařit do měkka, uvařené propasírovat do mísy přes řidší cedník (může se i rozmixovat, já mám raději, když jsou v polévce kousky zeleniny), do hrnce v které jsme vařili zeleninu uděláme jíšku a tu zalijeme vývarem s propasírovanou zeleninou, povaříme chvíli a na závěr rozklepneme vajíčko do hrnku, rozmícháme se smetanou a zalijeme. Vypneme planem, dochutíme solí, bylinkovou solí, špetkou muškátu a pažitkou. Výborná je s osmaženou houskou. Dobrou chuť :-))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Lucinka1976
(upraveno)
5. 3. 2009, 14:55
Pavlí, dnes jsem ji uvařila a je vynikající
. Použila jsem mouku celozrnou a přidala jemné vločky (co zbyly od snídaně). Díky za receptík




nahlásit

Pája22
(upraveno)
5. 3. 2009, 15:05
@Lucinka1976
Luci jsem ráda že chutnalo, tu celozrnnou mouku zkusím, zrovna jsem ji koupila v Hypernově, tak vyzkouším, díky za tip

nahlásit

Bylinka1
(upraveno)
25. 2. 2009, 13:12
Hmmm,ta by nemusela být špatná
.Miluju takovéhle polívečky jako je cibulačka,hrášková,brokolicová,takže tuhle taky zkusím


nahlásit

Pája22
(upraveno)
25. 2. 2009, 13:21
@Bylinka1
Jani u nás patří mezi nejoblíbenější, věřím, že bude chutnat i Vám


nahlásit