Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 16 návštěvníků)

ČESNEČKA bez masoxu

0.0
ČESNEČKA bez masoxu

Potřebné ingredience

3-4 brambory, 3 stroužky česneku, máslo, lžička soli, špetka kmínu, 2 špetky majoránky, lžíce sekané petrželky, 1 vajíčko

Postup přípravy

Brambory nakrájíme na malé kostičky a dáme vařit do cca 1 litru vody. Posolíme, přidáme kmín, majoránku, kousek másla a prolisujeme česnek. Když jsou brambory měkké, přilejeme do polévky rozkvedlané vajíčko (pro malé děti jen žloutek, pro cholesteroliky jen bílek) a vaříme už jen max. minutku. Nakonec zamícháme lžíci petrželky.
Je to levné, rychlé, jemné, dobré a vhodné pro děti - synek si náramně pochutnal.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

kolicka 18. 9. 2013, 11:12
(Y) (Y) (Y)právě sem ji dovařila (clamp) (clamp) (clamp)já bujony a nic takového nepoužívám kupuji si ve zdavíčku vegetu bez glutamátu (Y)děkuji za bezva recept (L)
Mája V. 18. 11. 2009, 12:14
Míšo, je moc dobrá (Y).
rarášci 15. 10. 2009, 12:24
Míšo vynikající (clamp) (clamp) Já vařím jedině bez masoxu (Y) Ta polívečka je opravdu výborná |:o) |:o) |:o) (F) (F) (L)
Zrušený účet 25. 2. 2009, 13:16
Míšo musím zařvat HURÁÁÁÁÁÁÁ (Y) (Y) (Y) |:o) Konečně taky něco bez masoxu (child9) Já tady občas pročítám recepty a říkám si, že je vlastně jedno, co se uvaří, protože to nakonec má všechno chuť masoxu. Já bez něj vařím už více než 10 let, mám doma tři chlapáky a rozhodně nežijeme nijak úzkostlivě zdravě. A taky moc rádi jíme dobroty. Ale prostě nepotřebujeme do každého jídla přidávat glutaman, abychom si pochutnali. Vaše polívčička vypadá moc dobře, já ji dělám malinko jinak - taky už jsme všichni velcí, takže můžeme i polívčičku ostřejší, ale hlavně moc chválím, že je to bez masoxu. (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) Když náhodou použiju bujonovou kostku, tak jedině bez glutamanu z bioprodejny (hello)
kurel 25. 2. 2009, 13:25
@ Také masox vůbec nepoužívám. Akorát Solčanku. A česnečku dělám přesně takhle a je (Y).
MiaMix 26. 2. 2009, 12:28
@kurel JJ - holky díky ;-). Dříve mi to docela vadilo, vařit s masoxem kvůli malého, tak jsem musela vymýšlet recepty, aby to jedl on i my, abych nemusela dělat dva obědy. Teď co jsem podruhé těhu, tak už mi nejede ani zeleninový od Knorru, je mi z toho zle. Začla jsem si zamražovat vývar z polévky, a když je někde v receptu třeba masoxík nebo bujon, tak si rozmrazím kelímek s vývarem a je to ;-). Navíc bych řekla ještě chutnější. Dobře dochucovat se dá navíc i kořením!!! (H)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie