(recept
si oblíbilo 25 návštěvníků)
Zelňačka z gulášovky
Potřebné ingredience
1 gulášová polévka z pytlíku (např. Vitana, a to - např. pro dospělé Gulášová pikantní, pro děti Gulášová svačinová), 500 g kysaného zelí, 3 brambory, 1 klobása
Postup přípravy
V 1,5 litru vody rozmícháme pytlíkovou gulášovku, přidáme 3/4 až celý pytlík kysaného zelí a vaříme cca 15-20 minut. Poté přidáme brambory nakrájené ma kostičky a klobásu nakrájenou na kolečka (my upřednostňujeme klobásu Vysočina, výrobce Krásno) a vaříme do změknutí. Dle chuti můžeme dosolit, popř. i dopepřit, ale gulášovka už je ochucená, tak není třeba. Nakonec lze vmíchat kys. smetanu, popř. i s mouku pro zahuštění, ale my to tak neradi.
Je to rychlé a zašpiní se jen 1 hrnec. Tak ať chutná i vám!
Je to rychlé a zašpiní se jen 1 hrnec. Tak ať chutná i vám!
Dnes ochutnal i náš nejmenší (17 měs.) - i když to vidím nerada (těch nezdravých E-ček v té pyltíkovce... ;-) Ale jak mu šmakovalo !
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
kalvíno
(upraveno)
21. 10. 2020, 0:03
Moc dobrá
L.E.N.K.A.
(upraveno)
16. 5. 2009, 9:01
skvělá jen doporučuji dát vařit alespoň brambory hned do té gulášovky, ještě před namícháním toho zelí, aby se to nemuselo vařit tak dlouho, rychleji změknou díky za recept
Leeoontynka
(upraveno)
26. 8. 2008, 11:51
tak jsem včera udělala celý kotel a bylo to opravdu mňamka , dnes jí dělám znova tak doufám, že nám vydrží do zítřka ... skvělý recept díky
kumanka
(upraveno)
9. 9. 2007, 12:43
Opsala jsem si ten recept, t´ěším se jak to udělám.
Jitule64
(upraveno)
9. 9. 2007, 13:04
@kumanka
Jooooo, to se přežerete jako my! Je to fakt žrádlo!
Jitule64
(upraveno)
9. 9. 2007, 12:28
Ahoj Luci, tak jsem si zrovna zase pochutnala na téhle super extra dobroučké zalňajdě. Je to prostě jedna z našich favoritek!
zlmy
(upraveno)
19. 6. 2007, 17:12
super recept, rychlé, bez práce a dobrota
Jitule64
(upraveno)
19. 6. 2007, 13:54
Tak koukám, že tuhle dobrotu vařím snad jen já. Dnes opět a opět je skoro snědená. Super recept!!!
luciasanta
(upraveno)
19. 6. 2007, 17:28
@Jitule64
Jitu, já ji teda vařím také dost často - jednou za 14 dní určitě. Takže nejste v tom sama Jsem ráda, že i u vás chutná.
Jitule64
(upraveno)
19. 6. 2007, 19:46
@luciasanta
Tak to si piš, že chutná!
Jitule64
(upraveno)
4. 6. 2007, 19:50
Tak jsem si zrovna nandala - opět jsem ji dělala a dnes jsem přidala i čabajkový točeňák... božíííííínku, to je žrádlo!!! Už zelňačku ani jinak nedělám!!!
Jitule64
(upraveno)
18. 2. 2007, 13:46
Tééééééééda Luci, díky za príííííma TIP!!! MOOOc velká dobrotka. Taky už ani jinou nebudu dělat. Ahojky Jitka.
Jitule64
(upraveno)
18. 2. 2007, 11:05
Jdu na to!
KOFI
(upraveno)
27. 3. 2006, 0:15
Dneska jsem ji vařila a jinak než s "gulášovkou", už zelňačku dělat nebudu! Díky za recept, je fakt dobrá. Romana