(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Zelňačka jak má být
Potřebné ingredience
zelíčko kysané, houby, brambory ,sladká paprika, kmín, sůl..atd..jo, cibula, olej
Postup přípravy
Na olej do hrnce dáme zpěnit cibuli(nešetříme) + kousek česneku a přidáme houby (vaničku hlívy, žampeců, nejraději hříbky čerstvě nasbírané). Pokud houby nemám, nedáme. Na toto nasypeme sladkou papriku. Otevřeme pokud možno nový sáček, protože budeme pariky tak dlouho přidávat až tam vrznem nakonec celý pytrík a to je právě akorát. Zpěníme. (ne my, to v hrncu)
Pak nasypeme zelí (domáci tak jak je, kupovaný prolijeme vodou a překrájíme).
Zalijeme vodu a povaříme.
Až je zelí měkké přídáme část brambor, které jsme si uvařili zvlášť. Až je vařeno, vyhrabeme ponorný mixér a polévku rozmixujeme - ane uplne na kašu, prostě tak trochu..
Nakonec dáme lisovaný česek (nebo na tenké plátky pokrájený) a zbytek brambor.
Polévku nezahušťujeme moukou!
Samozřejmě jsem zapomněla, že polévku musíme postupně trochu solit..ale když zapomeneme, taky neva, stejně to není zdravý.
Podáváme se zakysanou smetanou, chlebem.
Pak nasypeme zelí (domáci tak jak je, kupovaný prolijeme vodou a překrájíme).
Zalijeme vodu a povaříme.
Až je zelí měkké přídáme část brambor, které jsme si uvařili zvlášť. Až je vařeno, vyhrabeme ponorný mixér a polévku rozmixujeme - ane uplne na kašu, prostě tak trochu..
Nakonec dáme lisovaný česek (nebo na tenké plátky pokrájený) a zbytek brambor.
Polévku nezahušťujeme moukou!
Samozřejmě jsem zapomněla, že polévku musíme postupně trochu solit..ale když zapomeneme, taky neva, stejně to není zdravý.
Podáváme se zakysanou smetanou, chlebem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
žingi
(upraveno)
5. 6. 2009, 11:30
tak to je asi opravdu brněnský receptík ,na valašsku se teda dělá úplně jinak
Bylinka1
(upraveno)
4. 6. 2009, 23:06
... celý pytlík papriky ?To je trochu moc ne!?
mummin
(upraveno)
5. 6. 2009, 8:48
@Bylinka1
to se snese
Bylinka1
(upraveno)
5. 6. 2009, 11:27
@mummin
máte recht.Vždyť množství zelí tam taky není,tak to může být i do 10-ti litrovýho hrnce .
mummin
(upraveno)
5. 6. 2009, 21:45
@Bylinka1
jasné no..prostě aby to byl hrnec tak na 3 dny..pak je nejlepší..já davam..no já nevim kolik toho tam vlastne dávám.. přístě se polepším a napíšu kolik čeho a tak ..