Provensálské brambory
Potřebné ingredience
1kg brambor, 3cibule, palička česneku, sůl, olej, provensálské koření
Postup přípravy
Brambory očistíme kartáčkem a i se slupkou nakrájíme na zhruba půlcentimetrová kolečka. Dáme do mísy a smícháme s cibulí nakrájenou na půlkolečka, česnekem nakrájeným na plátky.…
Fazole na smetaně
Potřebné ingredience
Bílé fazole, podravka, česnek, jíška, zakysaná smetana.
Postup přípravy
Fazole namočíme přes noc se dvěma lžičkami podravky. Před vařením přidáme dva prolisované stroužky česneku a vaříme do měkka (používám papiňák-trvá to tak 40min.) Když jsou fazole…
Balkánská dobrota
Potřebné ingredience
4 papriky, 2 rajčata, 1cibule, 4stroužky česneku, 150g balkánského sýra, čerstvá dobromysl-oregano /nebo sušené/, olivový olej, pepř
Postup přípravy
Na oleji opečeme papriky, opékáme zprudka, dokud nejsou do tmava, pak přidáme na měsíčky nakrájenou cibuli a nasekaný česnek. Když je cibule opečená, přidáme nakrájená rajčata.…