Zobrazit přihlášovací formulář
BEZMASÁ JÍDLA
Provensálské brambory

Provensálské brambory

Potřebné ingredience

1kg brambor, 3cibule, palička česneku, sůl, olej, provensálské koření

Postup přípravy

Brambory očistíme kartáčkem a i se slupkou nakrájíme na zhruba půlcentimetrová kolečka. Dáme do mísy a smícháme s cibulí nakrájenou na půlkolečka, česnekem nakrájeným na plátky.…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Fazole na smetaně

Fazole na smetaně

Potřebné ingredience

Bílé fazole, podravka, česnek, jíška, zakysaná smetana.

Postup přípravy

Fazole namočíme přes noc se dvěma lžičkami podravky. Před vařením přidáme dva prolisované stroužky česneku a vaříme do měkka (používám papiňák-trvá to tak 40min.) Když jsou fazole…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Balkánská dobrota

Balkánská dobrota

Potřebné ingredience

4 papriky, 2 rajčata, 1cibule, 4stroužky česneku, 150g balkánského sýra, čerstvá dobromysl-oregano /nebo sušené/, olivový olej, pepř

Postup přípravy

Na oleji opečeme papriky, opékáme zprudka, dokud nejsou do tmava, pak přidáme na měsíčky nakrájenou cibuli a nasekaný česnek. Když je cibule opečená, přidáme nakrájená rajčata.…

Zobrazit více...

Kategorie