Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Granko-tvarohové řezy.....VÝBORNÉ!!!

Granko-tvarohové řezy.....VÝBORNÉ!!!

Potřebné ingredience

Kakaové těsto: 2 hrnky hladké mouky 1 kypřící prášek do pečiva 1 hrnek cukru krystal 3/4 hrnku oleje 1 hrnek mléka 2 vejce 3 lžíce Granka citronová kůra z jednoho citronu Světlé těsto: 2 měkké tvarohy 1 vanilinový cukr 1 vanilkový puding 1 hrnek moučkového cukru 2 vejce 1 hrnek mléka

Postup přípravy

Na kakaové těsto ušleháme vejce s cukrem do světlé pěny, přidáme olej, mléko, nastrouhanou citronovou kůru z jednoho citronu a mouku, ve které nejdříve poctivě rozmícháme kypřící…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Buchta z ananasového těsta s krémem

Buchta z ananasového těsta s krémem

Potřebné ingredience

1 plechovku ananasového kompotu (větší, cca 600 g), 2 vejce, hrnek cukru krupice, 2 hrnky polohrubé mouky, 2 lžičky jedlé sody. Na krém: 200 ml smetany ke šlehání, 1 ztužovač do šlehačky, 2 pomazánková másla (po 200 g), 1 sáček vanilkového cukru, hoblinky čokolády na vaření na ozdobu. Ananasový kompot přeceďte a kousky rozmixujte na jemnou kaši. V míse utřete žloutky s cukrem, přidejte mouku, ananasovou kaši, jedlou sodu a vyšlehaný sníh z bílků. Zlehka, ale důkladně promíchejte a těsto rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem (nebo silikonovou vložkou). Pečte asi 20 minut v troubě předehřáté na 180 stupňů Celsia. Ananasový piškot nechte vychladnout a mezitím si připravte krém. Základem je rozšlehané pomazánkové máslo, do kterého se přidává šlehačka, vyšlehaná se ztužovačem. S výběrem pomazánkového másla se nemusíte nijak trápit, sáhněte po prvním, které v supermarketu uvidíte. Důležité je, aby bylo bez příchuti – jinak se vám může stát, že místo sladkokyselé buchty budete mít česnekovo-bylinkovou nebo křenovou… Vyšlehaným a dobře promíchaným krémem potřete zchladlý korpus, dozdobte nahrubo nastrouhanou čokoládou a dejte krátce do lednice ztuhnout.

Postup přípravy

.

Zobrazit více...

Kategorie