Naložená vepřová žebra
Potřebné ingredience
Žebra, čím více je na nich masíčka, tím lépe. Marináda - černé pivo, bobkový list, nové koření, troška pepře, jalovec, troška mletého kmínu, sůl. Bylinky dle chuti a vůně. Já dávám některou z těch co dá zahrada, petrželka, libeček, šalvěj (s ní opatrně, je hořká), tymián, rozmarýn, pažitka, medvědí česnek, bazalka a další.
Postup přípravy
Ze surovin připravím marinádu, naložím do ní žebra, alespoň na 24 hodin, nezapomenout žebra v marinádě obracet. Žebra si nakládám již zrovna do pekáče, takže pak s ním jen do…
Těstoviny s nivou a se špenátem - jednoduché a velice…
Potřebné ingredience
2 balíčky mraženého špenátu (jen se mrkněte na složení, jestli neobsahuje přídavek škrobu), balíček jakýchkoliv těstovin,nejlepší jsou vřetena, troška česneku, 2 trojuhelníčky nivy (klasické co se dají koupit v marketu)
Postup přípravy
Dám vařit vodu na těstoviny, osolím, není nutné dávat olej. Do kastrolku naleju trošičku vody, přidám mražený špenát a nechám trošku povařit. Mezitím si postrouhám nivu na hrubém…
Bramborový salát z červené řepy - úplně úžasný
Potřebné ingredience
Základní suroviny : 5 ks červené řepy, asi 1 kg brambor, 5 mrkví, cibule, petrželka, sůl, olivový olej extra panenský. Já přidávám ještě 1-2 sáčků vypeckovaných oliv, bylinky dle sezóny, libeček a cibuli míchám s pórkemí. Salát z těchto surovin není kyselý, jak jsme zvyknutí z klasické verze salátu, což je účelem, aby byl salát jen jemně slaný a přírodní. Jinak do salátu lze přidat cokoliv, dle chuti, např. vařené fazole, maso, další zeleninu, třeba vařenou petržel a celer, syrovou papriku a podobně. Nedávám do něj ocet ani majonézu.
Postup přípravy
Uvaříte červenou řepu, já vařím v papíňáku asi půl hodiny, brambory ve slupce a mrkev, vařím společně, abych ušetřila nádobí i energii. Mezitím si nakrájím velice nadrobno cibuli…