Zobrazit přihlášovací formulář
SLADKÁ JÍDLA
VDOLEČKY BEZ KYNUTÍ

VDOLEČKY BEZ KYNUTÍ

Potřebné ingredience

200g hladké mouky, 250g měkkého tvarohu,1 vejce, 1 lžíce rumu, 1 balíček vanilkového cukru, špetka soli, 1 balíček kypřícího prášku do pečiva, tuk na smažení. Na ozdobu: zavařenina, ochucený měkký tvaroh.

Postup přípravy

Všechny suroviny dobře promícháme a z těsta vyválíme silnější plát, ze kterého větší kulatou formičkou vykrajujeme kolečka, vkládáme je do rozehřátého tuku a smažíme dozlatova.

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
TVAROHOVO-BRAMBOROVÉ PLACKY

TVAROHOVO-BRAMBOROVÉ PLACKY

Potřebné ingredience

250g brambor vařených ve slupce, 250g tvarohu, 50g polohrubé mouky,1-2 vejce, sůl, pepř, olej

Postup přípravy

Vychladlé brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle,vmícháme tvaroh, mouku, vejce, osolíme, opepříme a vymícháme hladké těsto, ze kterého upečeme na rozpáleném oleji…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
TATRANKOVÉ PRACIČKY

TATRANKOVÉ PRACIČKY

Potřebné ingredience

4 tatranky, 250g ztuženého tuku, 300g hladké mouky, 100g moučkového cukru

Postup přípravy

Tatranky nastrouháme, přidáme mouku, cukr, tuk a vypracujeme těsto. Naplníme do vymazaných pracnových formiček a upečeme.

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Putimské masové nudličky

Putimské masové nudličky

Potřebné ingredience

750g vepřové kýty,sůl,pepř,75g oleje,100g cibule,150g žampionů,30g másla,20g hladké mouky, 1,5dl vývaru,30g rajčatováho protlaku,20g hořčice,100gsterilovaných okurek,150g sterilovaných kapií, worcester

Postup přípravy

Maso nakrájíme na nudličky,osolíme,opepříme,prudce opečeme na horkém oleji,přidáme nakrájenou cibuli a žampiony, vše orestujeme, vložíme kousek másla,zaprášíme moukou,zasmahneme,…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Vaječné knedlíčky

Vaječné knedlíčky

Potřebné ingredience

2 natvrdo uvařená vejce, 2 lžíce másla, 4 lžíce polohrubé mouky, trochu mléka, pepř,sůl

Postup přípravy

Žloutky utřeme s máslem, osolíme, opepříme, přidáme trochu mléka a podle potřeby zahustíme moukou.
Z těsta vykrajujeme malé knedlíčky, které povaříme v masovém vývaru. Bílky…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Smetanové hovězí

Smetanové hovězí

Potřebné ingredience

500g zadního hovězího masa,1 cibule,papriková Vegeta, ďábelské koření,sladká paprika, mletý pepř, 2 lžičky hořčice, sůl,olej, 1 zakysaná smetana

Postup přípravy

Nudličky masa opečeme na zpěněné cibulce,posypeme kořením,osolíme,přidáme hořčici,podlijeme a dusíme. Nakonec vmícháme zakysanou smetanu a servírujeme s houskovými knedlíky.

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Maso s omáčkou ňam-ňam

Maso s omáčkou ňam-ňam

Potřebné ingredience

500g vepřové kýty,olej,grilovací koření,mletý pepř,kari koření,sojová omáčka,hl.mouka,1 zakysaná smetana

Postup přípravy

Smícháme olej s kořením a do této směsi naložíme nadličky masa nejméně na 2 hodiny. Pak maso vyklopíme do kastrůlku,opečeme,zaprášíme lžící mouky,osmahneme,trochu podlijeme a…

Zobrazit více...

Kategorie