Francouzský koláč s pošírovanými hruškami na víně
Potřebné ingredience
1 balíček listového těsta, cca 1 kg hrušek / já dala více - záleží kolik chcete mít hrušek na těstě / - vybírejte hrušky tvrdé, 100 g krupicového cukru, 200 ml bílého vína KRÉM : 40 g hladké mouky, 2 žloutky, 100 ml mléka, 150 g krupicového cukru, 100 ml smetany a sekané ořechy na posypání
Postup přípravy
Hrušky oloupeme, nakrájíme na půlky / bez jadřinců /, poté ještě na 4 - 6 dílků / dle velikosti hrušek / a pošírujeme v hrnci v sirupu z vína a cukru asi 10 minut / ne na max.…
Tvarohovopudingový dvoubarevný moučník s čokoládou
Potřebné ingredience
TĚSTO : 3 celá vejce, 1 1/2 hrnku cukru krupice, 1 hrnek oleje, 3 hrnky hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 1 vanikový cukr, 1 1/2 hrnku mléka, do druhé poloviny těsta - kakao, 2 lžičky rozpustného kafe KRÉM : 3/4 l mléka, 2 vanilkové pudinky, cukr podle chuti, 3 tučné tvarohy (vaničky), 3/4 celého másla POLEVA : 3 zakysané smetany, 1 čokoláda mléčná / kupuji v Lidlu velkou čokoládu Bellarom / a půlku hořké 70% čokolády
Postup přípravy
Vše na těsto smícháme dohromady, plech vymažeme a vysypeme, vylijeme polovinu těsta, do druhé půlky dáme kakao a kafe a nalijeme na světlé těsto a upečeme při 180-200°C asi 15 -…