Zobrazit přihlášovací formulář
NÁPOJE, DRINKY
Horká citronáda

Horká citronáda

Potřebné ingredience

2 citróny, horká voda

Postup přípravy

Vymačkáme šťávu ze dvou citrónu a zalejeme horkou vodou a horké vypijeme. Pokud cítíte příznaky nachlazení, chřipky, rýmy, dva tyto nápoje večer a ráno Vám bude o sto procent lépe.

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Mila řezy

Mila řezy

Potřebné ingredience

2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru, 3/4 hrnku oleje, 3/4 hrnku mléka, 2 vejce, kypřící prášek na pečení, perníkové koření, 3 sušenky Mila, drcené lískové ořišky

Postup přípravy

Smícháme polohrubou mouku, cukr, olej, mléko, vejce, kypřící prášek, trošku perníkového koření, nahrubo nastrouhané sušenky Mila a nalejeme na vymazaný a vysypaný plech. Povrch…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Lehký jablečno - pudinkový dortík

Lehký jablečno - pudinkový dortík

Potřebné ingredience

jablka, cukr, voda, vanilkový pudink, piškoty, zakysaná smetana, skořice

Postup přípravy

Oloupeme a nakrájíme jablka a dáme vařit s troškou vody a cuku. Když jablka změknou přidáme rozmíchaný pudingový prášek. Po zhoustnutí nalejeme do dortové formy na vrstvu…

Zobrazit více...
CO DŮM DAL
Plněné brambory

Plněné brambory

Potřebné ingredience

8 větších brambor, měkkýý salám, sýr, kukuřice, jarní cibulka, grilovací koření, kečup, zakysaná smetana

Postup přípravy

Uvaříme brambory ve slupce, oloupeme, rozkrojíme na půl a půlky vydlabeme. Vydlabané půlky naplníme směsí z nastrohuaného měkkého salámu, kukuřice, jarní cibulky a grilovacího…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Zapečené večky - rychlovka pro nečekanou návštěvu

Zapečené večky - rychlovka pro nečekanou návštěvu

Potřebné ingredience

tvrdý suchý salám (vysočina, turistický), měkký salám (gothaj, šunka..), tvrdý sýr, trochu kečupu, tatarky a hořčice, veka

Postup přípravy

Nakrájíme si veku a rozehřejeme troubu cca na 220 °C. Nastrouháme tvrdý salám, měkký salám a tvrdý sýr a promícháme s kečupem, tatrkou a hořčicí. Množství nechám na vás, někdo má…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Margot řezy ***

Margot řezy ***

Potřebné ingredience

2 vejce, 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru, 3/4 hrnku oleje, 3/4 hrnku mléka, skočice, kypřící prášek do pečiva, 3 margot čokolády

Postup přípravy

Margot čokolády nastrouháme, přidáme zbylé přísady a pořádně promícháme. Nalejeme na vymazaný a vysypaný plech a upečeme cca na 170 °C. Po vychladnutí polejeme moučník čokoládou,…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Bramborový salát s jablkem

Bramborový salát s jablkem

Potřebné ingredience

8 větších brambor, 4 vejce, sklenice zavařených okurek, majolka, zakysaná smetana, 1 jablko, gothaj

Postup přípravy

Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a oloupeme. Vajíčka uvaříme necháme vychladnout a oloupeme. Nakrájíme na kostičky gothaj, okurky přidáme na kostičky vajíčka a…

Zobrazit více...

Kategorie