Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Moučníky, poháry

Přidat recept
MOUČNÍKY, POHÁRY
Letní malinový Pavlova dort podle Donala Skehana

Letní malinový Pavlova dort podle Donala Skehana

Potřebné ingredience

220g moučkového cukru, 4 bílky, 2 čajové lžičky škrobové moučky, 1 čajová lžička vinného octa (já neměla, tak jsem dala ocet a víno - do jedné lžičky)), 500ml smetany ke šlehání (min 33%), 250g malin nebo jiného letního ovoce (jahody, borůvky, ostružiny...), pár kapek vanilkového aroma

Postup přípravy

Vyšlehehat bílky, 10 min, postupně přidávat cukr. Po vyšlehání, nakonec, vmíchat škrobovou moučku a vinný ocet.
Na pečící papír jsem obkreslila dva malé talířky a do toho…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Americký DÝNOVÝ koláč - Pumpkin Pie

Americký DÝNOVÝ koláč - Pumpkin Pie

Potřebné ingredience

Recept je z http://dolcevita.blog.cz/0711/dynovy-kolac-pumpkin-pie-americka-klasika jen jsem si ho "vychytala" po svém. ********* TĚSTO: 250 g polohrubé mouky * špetka soli * strouhaná citrónová kůra z 1/2 citrónu * 125 g másla * 1 vejce * 2 polévkové lžíce cukru (třtinový) ***** NÁPLŇ: 1/2 menší dýně Hokkaidó (syrová váha nevydlabané půlky cca 800g * 2 vejce * 3 polévkové lžíce javorového sirupu (nemáme-li, použijeme hnědý cukr) * 2 polévkové lžíce zakysané smetany * šťáva z citrónu, cca 1-2 polévková lžíce * malá lžička skořice * hrst ořechů (pekanové, vlašské, mandle, lískové) * sušené meruňky (já je spařila horkou vodou a pak nakrájela na menší kousky)

Postup přípravy

Recept je z http://dolcevita.blog.cz/0711/dynovy-kolac-pumpkin-pie-americka-klasika **********
Promícháme všechny suché ingredience v míse a přidáme rozkrájené máslo na plátky…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jemný makový koláč bez mouky - recept podle Pavlíny Berzsiové

Jemný makový koláč bez mouky - recept podle Pavlíny…

Potřebné ingredience

Těsto: 150 g másla, 50 g moučkového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 6 vajec, 200 g mletého máku (mě stačilo 180 g), 100 g lískových oříšků (já použila nahrubo rozlámané vlašské ořechy), 20 g strouhanky,\\r\\n100 g krupicového cukru, tuk na vymazání a strouhanka na vysypání formy,\\r\\nmoučkový cukr na posypání nebo polevu, špetku soli. Limetková poleva (já použila citrón): 150 g moučkového cukru (100 g), 4 lžíce horké vody (3), nastrouhanou kůru z 1 limetky (citronu), 2 lžíce šťávy z limetky (citronu) Z těchto všech surovin utřeme hladkou lesklou polevu. Důležité je ji dlouho vymíchávat metličkou do hladka.

Postup přípravy

Koláč je bez mouky, tu nahradíme strouhankou. Pokud držíte bezlepkovou dietu, lze použít bezlepkové piškoty. Máslo nakrájíme na malé kousky a necháme změknout při pokojové teplotě…

Zobrazit více...

Kategorie