Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 8 návštěvníků)

Jemný makový koláč bez mouky - recept podle Pavlíny Berzsiové

0.0
Jemný makový koláč bez mouky - recept podle Pavlíny Berzsiové

Potřebné ingredience

Těsto: 150 g másla, 50 g moučkového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 6 vajec, 200 g mletého máku (mě stačilo 180 g), 100 g lískových oříšků (já použila nahrubo rozlámané vlašské ořechy), 20 g strouhanky,\
\
100 g krupicového cukru, tuk na vymazání a strouhanka na vysypání formy,\
\
moučkový cukr na posypání nebo polevu, špetku soli. Limetková poleva (já použila citrón): 150 g moučkového cukru (100 g), 4 lžíce horké vody (3), nastrouhanou kůru z 1 limetky (citronu), 2 lžíce šťávy z limetky (citronu) Z těchto všech surovin utřeme hladkou lesklou polevu. Důležité je ji dlouho vymíchávat metličkou do hladka.

Postup přípravy

Koláč je bez mouky, tu nahradíme strouhankou. Pokud držíte bezlepkovou dietu, lze použít bezlepkové piškoty. Máslo nakrájíme na malé kousky a necháme změknout při pokojové teplotě. Přidáme cukr, vanilkový cukr, sůl, žloutky a smícháme dohromady. Přisypeme mák, oříšky a strouhanku. Bílky vyšleháme s krupicovým cukrem na pevný sníh, který nakonec vmícháme do těsta. Naplníme do dortové formy vymazané tukem a vysypané strouhankou. Pečeme v předehřáté troubě na 160 °C asi 40 minut. Po upečení necháme ve formě krátce vychladnout a pak vyklopíme na kovovou mřížku. Před podáváním pocukrujeme nebo potřeme polevou.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Nadys 16. 9. 2016, 14:19
(Y) vyzkouším

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie