Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

jablkový koláč podle Dany

0.0
jablkový koláč podle Dany

Potřebné ingredience

100 g cukr moučka, 1 balíček kypřící prášek do pečiva, 1 ks vejce, 1 ks citron, 120 g hera, 350 g polohrubá mouka, 2 dl mléko...........................drobenka 120 g másla, 1 balíček vanilkový cukr ,120 g cukr moučka, 200 g hrubá mouka

Postup přípravy

Připravíme si drobenku. Máslo nebo heru rozpustíme.K rozpuštěnému tuku přidáme hrubou mouku, moučkový a vanilkový cukr a nejlépe rukama promneme v drobenku.

Připravíme si těsto. Máslo rozpustíme, mléko ohřejeme, aby bylo vlažné. Mouku smícháme s cukrem, kypřícím práškem do pečiva a nastrouhanou kůrou z poloviny citronu. Přidáme rozpuštěnou heru, vlažné mléko, vejce a promícháme. Těsto nalijeme na herou vymazaný a moukou vysypaný hluboký plech a po celém plechu rozetřeme. Na těsto dáme. Pokud jsou mražené, tak je předem nerozmrazujeme. Ovoce posypeme drobenkou a připravený koláč pečeme v předehřáté troubě při 150°C asi 40 minut. Upečený litý koláč s borůvkami pocukrujeme.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Kunčice 27. 5. 2016, 12:32
Tak jsem si přečetla Váš recept a pobavil mě! Jablka nemáte nikde napsaná, kolik jich má být a v receptu píšete : Pokud jsou mražené, tak je předem nerozmrazujeme. Upečený litý koláč s borůvkami pocukrujeme. :-D :-D :-D Jinak jablka u nás frčí (H)
Sobtik1 26. 5. 2016, 22:14
Dobrý večer, musím napsat na tento koláč velikou chválu.Je opravdu luxusní, já tyhle koláče(u nas doma se říká buchta na plech) moc nemusím, ale tenhle se přiznám jsem chodila papkat i já.A můj starší syn se po něm může utlouct, takže jsem nepekla naposledy (Y), děkuji za recept Alča

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie