(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Křehký jablkový koláč podle Jany
Potřebné ingredience
4 vejce, 300g cukru, 100ml oleje, 100ml mléka, 300g polohrubé mouky, 1 pr.do peč., špetka soli Na krém: 250ml šlehačky, 1 van.cukr, 2 zakysané smetany (200ml), 2 pol.lžíce cukru Na karamelové jablka: 1kg strouhaných jablek, 2 lžíce krystalového cukru, 1 skořicový cukr, 2 balíčky čiré dortové želatiny
Postup přípravy
Žloutky vyšleháme s cukrem a se špetkou soli. Přimícháme olej, mléko, mouku smíchanou s práškem do peč. a tuhý sníh z bílků. Těsto vylejeme na plech a pečeme na 180°C. Upečený koláč necháme vychladnout.
Krém: Šlehačku vyšleháme s van.cukrem dotuha. Přimícháme zakysanou smetanu a podle chuti mletý cukr. Krém rozetřeme na těsto a dáme vychladit.
Jablka: Na pánvi zkaramelizujeme cukr a krátce na něm opečeme nastrouhaná jablka smíchaná se skořicovým cukrem. Vymačkáme přebytečnou šťávu a jablečnou směs rovnoměrně rozetřeme na vychladlý krém. Dortovou želatinu připravíme podle návodu na obale. Vlažnou želatinou polijeme povrch koláče v tenké vrstvě a necháme na chladném místě ztuhnout.
Krém: Šlehačku vyšleháme s van.cukrem dotuha. Přimícháme zakysanou smetanu a podle chuti mletý cukr. Krém rozetřeme na těsto a dáme vychladit.
Jablka: Na pánvi zkaramelizujeme cukr a krátce na něm opečeme nastrouhaná jablka smíchaná se skořicovým cukrem. Vymačkáme přebytečnou šťávu a jablečnou směs rovnoměrně rozetřeme na vychladlý krém. Dortovou želatinu připravíme podle návodu na obale. Vlažnou želatinou polijeme povrch koláče v tenké vrstvě a necháme na chladném místě ztuhnout.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé