Jablkový koláč se sněhem

Potřebné ingredience
Korpus: 160 g hladké mouky, ½ prášku do pečiva, 50 g cukru moučka, 100 g másla nebo tuku, 2 žloutky, Náplň: 500 g očištěných jablek, 60 g cukru, Sníh: 4 bílky, 150 g cukru moučka.
Postup přípravy
Jablka nakrájíme na malé kousky, přidáme cukr a pokud je potřeba, tak i několik lžic vody a dusíme doměkka. Vychladlá jablka můžeme vylepšit špetkou skořice a lžící rumu. Na horký korpus rozložíme náplň z jablek a tuhý sníh z bílků a koláč dopečeme. (160°C 20 minut)

Zde je sníh ze 4 bílků.

Včera jsem pekla podle receptu, jen jsem ubrala cukr a dala tolik, kolik uvádím zde.
Dnes jsem neměla 2 bílky navíc, tak jsem pekla stejně, ale udělala jsem sníh jen ze 2 bílků a 75 g cukru a zdá se mi to ještě jemnější a lahodnější. Jen vnuk si včera přál ještě větší sněhovou čepici a ještě sladší. Všem se člověk zkrátka nezavděčí.
Toto je ten dnešní, tedy byl......
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu






























































![[A]](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/17.gif)











![[A]](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/17.gif)
![[A]](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/17.gif)
![[A]](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/17.gif)





































































