(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Rybízový koláč se sněhem
Potřebné ingredience
Na piškot: 3 vejce (rozdělit žloutky a bílky), 80g pískového cukru (rozdělit 40*40), 60g změklého másla, rovná lžička kypřicího prášku. Rybíz - cca 400g
Na sníh: 3 bílky, 120g pískového cukru
Postup přípravy
Změklý tuk utřeme do pěny, vmícháme polovinu dávky cukru (40g) a žloutky. Ušleháme z bílků tuhý sníh a zašleháme zbývající cukr (40g) - pěkně dohusta. Do žloutkové hmoty vmícháváme pomalu mouku prosátou s kypřicím práškem a sníh. Těsto vlijeme do dortové formy (nejlépe otvírací) vymaštěné tukem a vysypané hrubou moukou. Zapečeme ve středně vyhřáté troubě. Zapečený koláč poklademe očištěným rybízem, pokryjeme sněhem a zapečeme ve velmi málo vyhřáté formě přibližně 20 minut.
Příprava sněhu: Z bílků ušleháme tuhý sníh a zašleháme cukr, opět dohusta :)
Příprava sněhu: Z bílků ušleháme tuhý sníh a zašleháme cukr, opět dohusta :)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé