Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Rybízový koláč se sněhem

0.0
Rybízový koláč se sněhem

Potřebné ingredience

20 dkg másla nebo Hery, 20 dkg moučkového cukru, 3 vejce (zvlášť žloutky a bílky), 40 dkg polohrubé mouky, prášek do pečiva, 2 dcl vlažného mléka, špetku soli, rybíz, na povrch bílky a 18 dkg cukru. Tento recept jsem vyzkoušela i s rebarborou a byl také moc dobrý.

Postup přípravy

Povolené máslo utřeme s cukrem, postupně vešleháme 3 žloutky. Střídavě přidáváme mouku a mléko, nakonec vmícháme prášek do pečiva a špetku soli. Těsto dáme na plech, který si dle zvyklostí buď vymažeme tukem a vysypeme moukou, já používám papír na pečení. Posypeme hustě rybízem. Troubu rozehřeji na 175 stupňů a peču horkovzduchem do mírně zlatova cca 25 minut, ale dobu si hlídejte dle Vaší trouby. Mezitím si vyšleháme 3 bílky s 9 dkg cukru, až je tuhý, ještě lehce vmícháme 9 dkg cukru, ale rovněž si dejte podle své chuti, my máme raději sladší vzhledem ke kyselosti rybízu. Teplotu trouby snížím na 150, těsto potřu sněhem a hlídám barvu sněhu ať není moc tmavá, jen jemně karamelová. Koláč na snímku je upečený na plechu 35 x 39 cm, protože jsem čekala vnuky a ti mají rádi, když je všeho moc. Pokud chcete těsto vyšší, dejte na menší plech.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Nadys 13. 8. 2016, 15:37
(F) (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie