Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 16 návštěvníků)

Pickles z červeného zelí

0.0
Pickles z červeného zelí

Potřebné ingredience

100 g mrkve, 100 g cibule, 100 g bílé ředkve, 20 g křenu, 650 g červeného zelí, 15-20 g soli

Postup přípravy

Nejprve očistit a připravit zeleninu:
- mrkev, ředkev a křen nastrouhat nahrubo
- zelí pokrájet na proužky

.
Všechnu zeleninu dát do mísy, přidat sůl a pořádně promačkat, až zelenina začne pouštět šťávu.

Vše přendat do kvašáku a nechat kvasit cca týden při pokojové teplotě (zhruba od 4. dne je možné ochutnávat, jestli už je zelenina kyselá tak akorát)..
Je nutno hlídat, zda je zelenina stále ponořená - v případě potřeby je možné přilít osolenou vodu.

Zeleninu nejprve očistit.

Mrkev, ředkev a křen nastrouhat nahrubo, zelí pokrájet na proužky.

Všechnu zeleninu dát do mísy, přidat sůl a pořádně promačkat, až zelenina začne pouštět šťávu.

Vše přendat do kvašáku.

Nechat kvasit cca týden při pokojové teplotě (zhruba od 4. dne je možné ochutnávat, jestli už je zelenina kyselá tak akorát)..

Je nutno hlídat, zda je zelenina stále ponořená - v případě potřeby je možné přilít osolenou vodu.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie