(recept
si oblíbilo 17 návštěvníků)
Pickles z červeného zelí

Potřebné ingredience
100 g mrkve, 100 g cibule, 100 g bílé ředkve, 20 g křenu, 650 g červeného zelí, 15-20 g soli
Postup přípravy
Nejprve očistit a připravit zeleninu:
- mrkev, ředkev a křen nastrouhat nahrubo
- zelí pokrájet na proužky
.
Všechnu zeleninu dát do mísy, přidat sůl a pořádně promačkat, až zelenina začne pouštět šťávu.
Vše přendat do kvašáku a nechat kvasit cca týden při pokojové teplotě (zhruba od 4. dne je možné ochutnávat, jestli už je zelenina kyselá tak akorát)..
Je nutno hlídat, zda je zelenina stále ponořená - v případě potřeby je možné přilít osolenou vodu.
- mrkev, ředkev a křen nastrouhat nahrubo
- zelí pokrájet na proužky
.
Všechnu zeleninu dát do mísy, přidat sůl a pořádně promačkat, až zelenina začne pouštět šťávu.
Vše přendat do kvašáku a nechat kvasit cca týden při pokojové teplotě (zhruba od 4. dne je možné ochutnávat, jestli už je zelenina kyselá tak akorát)..
Je nutno hlídat, zda je zelenina stále ponořená - v případě potřeby je možné přilít osolenou vodu.

Zeleninu nejprve očistit.

Mrkev, ředkev a křen nastrouhat nahrubo, zelí pokrájet na proužky.

Všechnu zeleninu dát do mísy, přidat sůl a pořádně promačkat, až zelenina začne pouštět šťávu.

Vše přendat do kvašáku.

Nechat kvasit cca týden při pokojové teplotě (zhruba od 4. dne je možné ochutnávat, jestli už je zelenina kyselá tak akorát)..

Je nutno hlídat, zda je zelenina stále ponořená - v případě potřeby je možné přilít osolenou vodu.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé