Zobrazit přihlášovací formulář

Mleté maso

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

♥ Mleté kuličky se sušenými rajčaty ♥

0.0
♥ Mleté kuličky se sušenými rajčaty ♥

Potřebné ingredience

Mleté maso ( mix nebo jaké kdo chce ) dle počtu strávníků na 4 porce asi 25 dkg, sůl, pepř, vejce,cibule, česnek, oregano, sušená bazalka, v originálním receptu je navlhčená strouhanka vodou, dávala jsem jeden namočený rohlík + strouhanku na zahuštění. Omáčka: 15 dkg sušených rajčat v oleji, konzerva loupaných rajčat,protlak, česnek, cibule, čerstvá bazalka, sůl, pepř, cukr,olej, zeleninový vývar.

Postup přípravy

Nejdříve si uděláme kuličky z mletého masa, cibuli si nakrájíme na jemno a osmahneme, kdo chce může dát syrovou, navlhčíme strouhanku nebo namočíme starší rohlík do vody, poté vymačkáme, maso osolíme, opepříme, přidáme suš.oregano a suš.bazalku a česnek. Vše smícháme se strouhankou( rohlíkem) a 1 vejcem. Dle potřeby zahustíme strouhankou. Uděláme malé kuličky-placičky, které osmažíme krátce na oleji.
Do hrnce na omáčku si nakrájíme cibuli, osmahneme na oleji, přidáme pokrájená sušená rajčata, chvíli restujeme, přidáme protlak, konzervu nasekaných rajčat, česnek pokrájený na plátky, sůl, pepř, cukr-dle chuti. Do omáčky dáme orestované kuličky a podlejeme troškou vývaru nebo vody dle potřeby. Dusíme asi 15 minut. Dochutíme a přidáme čerstvou bazalku. Na talíři také zdobíme bazalkou, můžeme sypat sýrem Gran Moravia apod.

Zdroj:Inspiraci jsem čerpala u Catherin Fulviové - prázdniny v Římě

Přeji dobrou chuť

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie