Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 8 návštěvníků)

Jablkový koláč obráceně

0.0
Jablkový koláč obráceně

Potřebné ingredience

4 vajíčka 20 dkg hl. mouky 20 dkg cukr moučka 100 ml vody 100 ml oleje lžíce rumu 0,5 prášku do pečiva špetka soli do sněhu Jablečná vrstva: 1 kg jablek (může být více) krupicový cukr - dle kyselosti jablek 2 lžíce mleté skořice Krém: 0,3 l mléka 1 karamelový pudink 1 máslo (nebo půl Hery a půl másla) 1 zkaramelizované Salko (vařené 2 hodiny ve vodě a zchladnuté)

Postup přípravy

Plech (s vyšším okrajem) vyložíme pečícím papírem, potřeme máslem a vyložíme jablkama, které nakrájíme buď na tenké plátky nebo nahrubo nastrouháme, já je krájela na silnější plátky a dala tak 2 vrstvy. Jablka pocukrujeme a posypeme skořící. Na ně nalijeme těsto udělané klasickým způsobem a dáme péci. Po vychladnutí vezmeme druhý, stejně velký plech a celou buchtu vyklopíme tak, že jablka zůstanou navrchu.
Krém: tuk nechat změknout při pokojové teplotě, poté k němu postupně zašlehat uvařený a prochladnutý, ale ne úplně studený - to je důležité, jinak se krém srazí, pudink, do této směsi postupně zašlehat zchladnuté zkraramelizované Salko. Do krému nepřidávám cukr, Salko je sladké dost, ale přisladit je možné. Tuto směs natřít na jablka. Uhladit, já ozdobila rozehřátou čokoládou v sáčku.

Je to fakt vláčné, ale ne rozpatlané jako u některých jablkový řezů. Těsto možno dle chuti obarvit i kakaem.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

lidare 18. 6. 2014, 15:37
(Y) :-) (C) (clamp) (clamp)
sympatie 1. 8. 2013, 15:31
Plech o velikosti 30x40 cm, ale jestli už není pozdě, omlouvám se.
arrco 23. 4. 2013, 18:07
Jarko, jak velký plech prosím používáte? Chtěla bych upéct, ale mám jen velký plech o rozměru trouby, tak nevím, jestli to nebude velké. Děkuju za odpověď.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie