Jablkový koláč obráceně

Potřebné ingredience
4 vajíčka 20 dkg hl. mouky 20 dkg cukr moučka 100 ml vody 100 ml oleje lžíce rumu 0,5 prášku do pečiva špetka soli do sněhu Jablečná vrstva: 1 kg jablek (může být více) krupicový cukr - dle kyselosti jablek 2 lžíce mleté skořice Krém: 0,3 l mléka 1 karamelový pudink 1 máslo (nebo půl Hery a půl másla) 1 zkaramelizované Salko (vařené 2 hodiny ve vodě a zchladnuté)
Postup přípravy
Krém: tuk nechat změknout při pokojové teplotě, poté k němu postupně zašlehat uvařený a prochladnutý, ale ne úplně studený - to je důležité, jinak se krém srazí, pudink, do této směsi postupně zašlehat zchladnuté zkraramelizované Salko. Do krému nepřidávám cukr, Salko je sladké dost, ale přisladit je možné. Tuto směs natřít na jablka. Uhladit, já ozdobila rozehřátou čokoládou v sáčku.
Je to fakt vláčné, ale ne rozpatlané jako u některých jablkový řezů. Těsto možno dle chuti obarvit i kakaem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu






