Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Jablkový koláč

0.0
Jablkový koláč

Potřebné ingredience

750g jablek, 160g měkkého másla, 125g cukru, 1 balíček vanilkového cukru, špetka soli, 1 lžička nastrouhané kůry z jednoho citronu, 3 vejce, 250g polohrubé mouky, 2 lžičky kypřícího prášku, 1-2 lžíce mléka a dále tuk na vymazání formy, moučkový cukr na posypání.

Postup přípravy

1. Jablka oloupeme, rozčtvrtíme, odstraníme části jadřinců a nakrájíme na tenké plátky. Pokapeme citronovou šťávou. V pánvi rozpustíme tři lžíce másla a plátky jablek na něm krátce dozlatova opečeme. Potom je vyjmeme a necháme vychladnout.
2. V misce ručním šlehačem rozšleháme (já dělám elektrickým) zbytek másla. Přitom postupně přidáváme cukr, vanilkový cukr, sůl a citronovou kůru. Po jednom pak přidáváme vejce a dobře je zašleháme.
3. Troubu mezitím předehřejeme na 200 stupňů. Pak smícháme mouku s kypřícím práškem a mlékem a vmícháme do vajec, až získáme polotuhé těsto. Koláčovou formu vymažeme tukem(já vysypávám ještě hrubou moukou), do ní nalijeme těsto a špachtlí urovnáme. Plátky jablek klademe na povrch tak, aby se částečně překrývaly. V troubě pečeme 40-50 minut (plyn 3-4, s cirkulací vzduchu 180 stupňů).
4. Koláč vyjmeme z trouby, necháme trochu zchladnout a pak jej vyndáme z formy. Povrch koláče hojně pocukrujeme a rozkrájíme.
Dobrou chuť

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie