(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Jablkový koláč
Potřebné ingredience
2 hrnky polohrubé mouky,
1 hrnek krupicového cukru,
1 prášek do pečiva,
1/3 hery,
1 vejce,
1 zakysaná smetana cca 180ml,
cca 100ml mléka,
hodně jablek,
kokosová moučka,
skořice
Postup přípravy
Sypké ingredience smícháme, do směsi zapracujeme postupně heru, vejce, smetanu a mléko. Těsto pak vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech (těsto nesmí být řídké, mělo by se po tom plechu "plazit" ) a trochu ho roztáhnem ke krajům. Těsto pokryjeme silnou vrstvou nahrubo nastrouhaných jablek, ze kterých trochu vymačkáme šťávu, ty pak hodně posypeme mletou skořicí. No a na konec přijde drobenka, která se od klasické liší tím, že se do ní přidá kokos (hodně kokosu - ten tam prostě musí být). Pak pečeme ne moc zprudka, radši pomalu na míň stupňů. Moje stará trouba peče blbě, takže to nechci upřesňovat.
Buchta je výborná, nádherně voní. Až ji zase upeču, vyfotím ji a přidám fotku.
Buchta je výborná, nádherně voní. Až ji zase upeču, vyfotím ji a přidám fotku.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé