Jablkový koláč

Potřebné ingredience
4 vajíčka, 300 g kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor, 1 škoricový cukor, 100 g mletých orechov, 1 dl oleja, 1 dl mlieka, 300 g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva ,2 lyžice kakaa, 400 g už očistených jabĺk***na polevu: 100 g čokolády na varenie, 50 g Cery, pár kvapiek oleja
Postup přípravy

Zapneme rúru na cca 175-180° C, vymažeme plech maslom a vysypeme polohrubou múkou. Jablká očistíme a nastrúhame na hrubé rezance. Celé vajíčka najprv vymiešame s trochou cukru,

potom pridáme zvyšok cukru spolu so škoricovým (alebo miesto škoricového použite 1/2 lyžičky mletej škorice)

a vanilkovým cukrom

a vymiešame do hustej peny.

pridáme olej,

mlieko,

orechy, premiešame,

po lyžiciach pridávame múku, ktorú vopred rovnomerne vymiešame s práškom do pečiva a dvomi zarovnanými lyžicami kakaa a zároveň šľaháme.

Pridáme nastrúhané jablká, poriadne premiešame

a vylejeme na pripravený plech. Dáme ihneď piecť.

Upečený necháme vychladnúť, alebo si ho ešte teplý natrite lekvárom. Po vychladnutí polejeme čokoládovou polevou, necháme stuhnúť pri izbovej teplote

a nakrájame na rezy. Koláčik je nadýchaný a veľmi jemný.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu










