Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept

Jablkový koláč

0.0
Jablkový koláč

Potřebné ingredience

200g pšeničné nebo špaldové mouky celozrnné, 60g přírodního cukru, 100 g čerstvého másla, 1 vejce, 1 vanilkový cukr, 1/2 sáčku prášku do pečiva,špetka soli, několik lžic vody
Náplň a drobenka: 500 g jablek, 1/2 lžičky mleté skořice, 80 g pšeničné mouky polohrubé, 50 g strouhaných mandlí (nemusí být), 70 g přírodního cukru, 60 g slunečnicového oleje

Postup přípravy

Mouku smícháme s cukrem, práškem, solí, vejce, změklým máslem a vodou a vypracujeme pružné těsto. příliš jej nehněteme. Necháme v chladničce odpočinout.
Z pol. mouky, cukru, mandlí a oleje uděláme drobenku.
Plát z těsta ve formě propícháme vidličkou. Na těsto rozložíme jablka, posypeme skořicí a drobenkou. Pečeme při 165-170 stupňů asi 45 minut.
Můžete použít jakoukoliv celozrnou mouku. Stejnou používám na těsto i drobenku. Koláč se při krájení hodně drobí, ale nám moc chutná.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie