(recept
si oblíbilo 13 návštěvníků)
Jablkový koláč s tvarohem

Potřebné ingredience
Vláčný koláč ze dvou druhů těst, proložený vrstvou tvarohu a strouhaných jablek. Inspirace z letáku z Albertu. Trochu pracnější, ale chuťově vynikající.
Postup přípravy
Tmavé spodní těsto:
400g hladké mouky, vejce, 150g Hera, 10 lžic vody, 100g moučka cukru,3 lžíce kakaa, prášek do pečiva - vypracujeme rukou vláčné těsto, které přeneseme na plech vyložený pečícím papírem a vymačkáme ho až do krajů.
Tvarohová vrstva:
2 tvarohy, 100ml mléka, 2 lžíce moučka cukru, 1 vanilkový cukr -vše vyšleháme a opatrně nalijeme na tmavé těsto.
Jablečná vrstva:
10 ks nahrubo nastrouhaných jablek, 2 žíce cukru, skořice - nahrubo nastrouhaná jablka smícháme s cukrem a skořicí a rozprostřeme na tvaroh.
Vrchní světlé těsto:
200g polohrubé mouky, 200g cukru, 150ml vody, 100ml oleje, 2 vejce, prášek do pečiva - vyšleháme pěnivé těsto, které rovnoměrně rozlijeme po jablečné vrstvě.
Pečeme cca na 180°C, dokud nezrůžoví horní vrstva.
400g hladké mouky, vejce, 150g Hera, 10 lžic vody, 100g moučka cukru,3 lžíce kakaa, prášek do pečiva - vypracujeme rukou vláčné těsto, které přeneseme na plech vyložený pečícím papírem a vymačkáme ho až do krajů.
Tvarohová vrstva:
2 tvarohy, 100ml mléka, 2 lžíce moučka cukru, 1 vanilkový cukr -vše vyšleháme a opatrně nalijeme na tmavé těsto.
Jablečná vrstva:
10 ks nahrubo nastrouhaných jablek, 2 žíce cukru, skořice - nahrubo nastrouhaná jablka smícháme s cukrem a skořicí a rozprostřeme na tvaroh.
Vrchní světlé těsto:
200g polohrubé mouky, 200g cukru, 150ml vody, 100ml oleje, 2 vejce, prášek do pečiva - vyšleháme pěnivé těsto, které rovnoměrně rozlijeme po jablečné vrstvě.
Pečeme cca na 180°C, dokud nezrůžoví horní vrstva.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Nadys
(upraveno)
24. 8. 2016, 13:40

nahlásit