Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Mechová roláda

0.0
Mechová roláda

Potřebné ingredience

Těsto: 5 vajec, 3 lžíce cukru, 2 lžíce hladké mouky, 1a1/2 lžíce kakaa, 1lžíce strouhaných mandlí, 1 lžíce oleje, čajová lžička prášku do pečiva. Krém hrk hrk: 1 konzerva jahodového kompotu (nebo jiného kompotu podle vaší chuti), 1 puding bez vaření, 1 šlehačka, 1 ztužovač šlehačky

Postup přípravy

V míse mixérem ušleháme bílky se špetkou soli. Do tuhého sněhu přidáme cukr a šleháme dál. Pak do bílků přilijeme žloutky a olej a stále šleháme. Pak přidáme mouku a vše ostatní a mixujeme do hladka.
Vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a dáme péct do trouby vyhřáté na 160°C na cca 6-8 min. Pak teplotu snížíme na 140°C a ještě pár minut dopečeme. Upečené těsto necháme vychladit. Na netu jsem našla radu, že po vychladnutí se těsto i s pečícím papírem sroluje do rolády a dá se na 15 minut do mrazáku. Opravdu to pomáhá - těsto trošku zvlhne, je pružné a nepraská. Těsto sundáme z papíru - většinou jde krásně papír stáhnout. Jestli vám to nepůjde, tak tupým nožem lehce uvolňujeme. Jestli těsto sundaváte na podložku, tak ji nezapomeňte pocukrovat, ať se nepřilepí.
Připravíme si náplň hrk hrk, která je hrozně jednoduchá - rád jí připravují i moje děti. Do uzavíratelné nádoby nalejete všechno - kompot, šlehačku, ztužovač i pudink bez vaření. Dobře zavřeme víčko, aby se obsah nevylil a třepeme krabičkou cca 1/2 minuty. Během třesení cítíte, jak krém tuhne. Takto připravený krém naneseme na roládu, stočíme a necháme vychladit.

Roláda z meruňkového kompotu. Meruňky je jen potřeba nakrájet.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

laskonka333 20. 8. 2015, 8:31
(Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie