(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Sametová roláda
Potřebné ingredience
Těsto: 6 vajec, 5 lžic krystalového cukru, 1/2 lžičky jedlé sody, 3 lžíce kakaa
Náplň: 2 dl mléka, 1 žloutek, 3 lžíce hrubé mouky, 250 g másla, 2 lžíce kakaa, 7 lžic práškového cukru,
1 vanilínový cukr
Postup přípravy
Bílky rozšleháme, postupně s nimi i cukr, dokud nevznikne tuhý sníh. Všleháme žloutky a přimícháme kakao, rozmíchané s jedlou sodou. Pečeme tak 7-10 min ve vyhřáté troubě na plechu vyloženém pomaštěným papírem. Potom vyndáme ven, roládu nestáčíme, po mírném vychladnutí ji vyklopíme na vál posypaný práškovým cukrem a papír odstraníme. Po vychladnutí ji natřeme nejdříve světlou, vzápětí tmavou náplní a svineme.
Náplň: Mléko, žloutek a mouku uvaříme. Do vychladnuté kaše přidáme rozetřené máslo a utřeme. Náplň rozdělíme na dvě části. Do jedné přidáme 2 lžíce práškového cukru a 1/2 vanilínového cukru, a do druhé přidáme kakao, 5 lžič práškového cukru a 1/2 vanilínové cukru.
Dobrou chuť!!!
Náplň: Mléko, žloutek a mouku uvaříme. Do vychladnuté kaše přidáme rozetřené máslo a utřeme. Náplň rozdělíme na dvě části. Do jedné přidáme 2 lžíce práškového cukru a 1/2 vanilínového cukru, a do druhé přidáme kakao, 5 lžič práškového cukru a 1/2 vanilínové cukru.
Dobrou chuť!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé